Özgeçmiş
Unvanı, Adı ve Soyadı: Doç. Dr. Ebru SAKAR
İletişim Bilgileri:
Tel: 0 414 318 37 08
Faks: 0 414  318 36 82
e-mail: ebru.sakar@harran.edu.tr
Posta Adresi: Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe  Bitkileri Bölümü-Osmanbey Yerleşkesi/Şanlıurfa
 
Uzmanlık Alanları:
1 Meyve  Yetiştiriciliği ve Islahı
2 Biyoteknoloji

Eğitim Durumu:
Derece Alan Üniversite/Fakülte Yıl
Doktora Bahçe Bitkileri Ankara Üniversitesi 2009
Yüksek Lisans Bahçe Bitkileri Harran Üniversitesi 1999
Lisans Bahçe Bitkileri Ankara Üniversitesi 1996
 
Akademik Görevler:
Görev Unvanı Görev Yeri Yıl
Öğr. Gör. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 2000-2001
Arş.Gör. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 2001-2009
Dr. Öğr. Üyesi Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 2011-2017
Doçent Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 2018
 
 Kurul / Komisyon Üyeliği:
  Yıl
1 Ziraat Fakültesi Eğitim Komisyonu 2009-devam

Üyesi Olduğu Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlar:  
  Kuruluşun Adı Yılları
1 Zeytin Dostu Derneği  
 
Projelerde Yaptıgı Görevler:
1.Derik ilçesi yerel zeytin çesitlerinin köklenme basarısı ile bünyesel fenolik madde içerigi arasındaki iliskinin belirlenmesi, ARASTIRMA PROJESI, Yürütücü, , 25/02/2016 (Devam Ediyor) (ULUSAL)
2.Güneydogu Anadolu ve Dogu Akdeniz Bölgesinden Seleksiyon Yolu Ile Seçilmis Genotiplerin Harran Üniversitesi Zeytin Gen Bankası Için Hazırlanan Anaçlar Üzerine Asılanması, ARASTIRMA PROJESI, Yürütücü, , 21/06/2012 - 20/06/2014 (ULUSAL)
3.Asma Genetik Kaynakları Projesi, ARASTIRMA PROJESI, Arastırmacı, , 25/06/2012 (Devam Ediyor)  (ULUSAL)
4.Bademde Kendine Verimli ve Geç Çiçeklenen Çesit Islahı (II.Dilim), -Tübitak 1001, Arastırmacı:YILMAZ AJLAN,Arastırmacı:AK BEKIR EROL,Danısman:KAFKAS SALIH,Yürütücü:AÇAR IZZET,Arastırmacı:ARPACI SELIM,Arastırmacı:SAKAR EBRU, 15/03/2014 - 27/04/2018 (ULUSAL)
5.GÜNEYDOGU ANADOLU BÖLGESINDE YERLI VE YABANCI ZEYTIN ÇESITLERININ ADAPTASYONU, ARASTIRMA PROJESI, Arastırmacı, , 21/06/2012 (Devam Ediyor) (ULUSAL)
6.BAZI INCIR ÇESITLERININ SANLIURFA EKOLOJIK KOSULLARINA ADAPTASYONU ÜZERINDE ARASTIRMALAR, ARASTIRMA PROJESI, Arastırmacı, , 07/08/2012 - 24/12/2015 (ULUSAL)
7.Derik Mardin ilçesinde yetistirilen yerel zeytin çesitlerinin bazı morfolojik fenolojik pomolojik ve fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi, ARASTIRMA PROJESI, Yürütücü, , 26/01/2016 (Devam Ediyor) (ULUSAL)
8.Bademde kendine verimli ve geç çiçeklenen çesit ıslahı II Dilim, -Tübitak 1001, Yürütücü:AÇAR IZZET, Arastırmacı:AK BEKIR EROL, Arastırmacı: SAKAR EBRU, Danısman: KAFKAS SALIH, Arastırmacı: YILMAZ AJLAN, Arastırmacı: ARPACI SELIM, 15/03/2014 - 27/04/2018 (ULUSAL)
9.Derik halhalı zeytin çesidinde dogal bazı fenolik bilesiklerin mevsimsel degisimi, ARASTIRMA PROJESI, Yürütücü, , 06/03/2015 (Devam Ediyor) (ULUSAL)
10.BAZI YABANCI ZEYTIN ÇESITLERINDE ÇELIKLERIN KÖKLENDIRILMESI ÜZERINE ARASTIRMALAR, ARASTIRMA PROJESI, Yürütücü, , 26/12/2012 - 26/12/2015 (ULUSAL)
11.Şanlıurfa da yetistiriln arbequina zeytin çesidinin ve yagının bazı fiziksel kimyasal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi, ARASTIRMA PROJESI, Yürütücü, , 25/01/2016 (Devam Ediyor) (ULUSAL)
12.Harran üniversitesi ziraat fakültesi bünyesinde organik zeytin isleme tesisi kurulması, Yüksekögretim Kurumları tarafından destekli bilimsel arastırma projesi, Yürütücü, , 23/07/2014 - 22/07/2016 (ULUSAL)
13.Hilvan Sanlıurfa ilçesindeki Nizip Yaglık Zeytin Çesidinin Var ve Yok yılında mineral bitki besin maddelerinin mevsimsel degisimlerinin incelenmesi, ARASTIRMA PROJESI, Yürütücü, 10/10/2014 - 30/12/2015 (ULUSAL)
14.SANLIURFA KOSULLARINDA YETISTIRILEN ZEYTINDE (Olea europaea L.) ÇINKO VE BOR UYGULAMALARININ VERIM VE KALITE ÜZERINE ETKILERI, Diger kamu kurulusları (Yüksekögretim Kurumları hariç), Yürütücü:SÖYLEMEZ SIBEL,Yürütücü:KARA HATICE,Arastırmacı:ÖKTEM AYSE GÜLGÜN,Arastırmacı:SAKAR EBRU,Arastırmacı:AK BEKIR EROL, 01/01/2010 - 01/09/2017 (ULUSAL)
15.Şanlıurfa kosullarında yetistirilecek arbequina zeytin çesidine sık dikim tesisi ve morfolojik özelliklerin belirlenmesi, Yüksekögretim Kurumları tarafından destekli bilimsel arastırma projesi, Yürütücü, 28/06/2013 - 28/08/2016 (ULUSAL)
16.Şanlıurfa da organik zeytin üretiyor gelecege umutla bakıyorum, Kalkınma Bakanlıgı, Yürütücü, 10/11/2015 - 12/12/2016 (ULUSAL)
17.Derik ilçesi mardin yerel zeytin çesitlerinde nanofiber bariyer yaprak gübresi nanoteknolojik kalsit ve kaolin uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkileri, ARASTIRMA PROJESI, Yürütücü, 25/02/2016 (Devam Ediyor) (ULUSAL)
18.Organik zeytinle gelen saglık sofralarda salamuralık projesi, Kalkınma Bakanlıgı, Proje Koordinatörü, 16/12/2016 (Devam Ediyor) (ULUSAL)
19.Sanlıurfa Kosullarında yetistirilen Zeytinde çinko ve bor uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkileri, ARASTIRMA PROJESI, Arastırmacı, 12/06/2012 (Devam Ediyor) (ULUSAL)
20.Şanlıurfa kosullarında Gemlik zeytin çesidinde nanofiber bariyer yaprak gübresi nanoteknolojik kalsit ve kaolin uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkileri, ARASTIRMA PROJESI, Yürütücü, 05/05/2014 - 15/11/2014 (ULUSAL)
21.Ayvalik zeytin çesidinde dogal bazı fenolik bilesiklerin mevsimsel degisimleri, ARASTIRMA PROJESI, Yürütücü, 06/03/2015 (Devam Ediyor) (ULUSAL)
22.Organik zeytinle gelen saglıklı lezzet 2 projesi TRC1 16 GAPODZ 2 0002 , Kalkınma Bakanlıgı, Proje Koordinatörü, 22/08/2016 (Devam Ediyor) (ULUSAL)
23.Saglıklı Yarınlar için Organik Zeytinyagı Üretiyoruz, Diger kamu kurulusları (Yüksekögretim Kurumları hariç), Arastırmacı:AK BEKIR EROL,Arastırmacı:ERCISLI SEZAI,Arastırmacı:AÇAR IZZET,Arastırmacı:SAKAR ZEYNEP MÜJDE,Danısman:GÜLDÜR MEHMET ERTUGRUL,Yürütücü:SAKAR EBRU, 20/12/2016 - 08/12/2017 (ULUSAL)
24.GAP Bölgesinde Zeytin Yetistiriciliginde ve isleme sanayinde mevcut durumun belirlenmesi ve gelisme olanakları üzerinde bir arastırma , ARASTIRMA PROJESI, Yürütücü, , 15/12/2008 - 30/12/2015 (ULUSAL)
25.Sanlıurfa Kosullarında degisik Zeytin çesitlerinin sık dikimle yetistirilmesinin verim ve kalite üzerine etkileri, ARASTIRMA PROJESI, Arastırmacı, , 03/02/2014 (Devam Ediyor) (ULUSAL)
26.ADIYAMAN ILINDE DOGAL OLARAK YETISEN AMYGDALUS TÜRLERININ VE DEGISIK TIPLERININ BELIRLENMESI, ARASTIRMA PROJESI, Yürütücü, , 26/12/2012 - 25/12/2014 (ULUSAL) 
27.GAP Bölgesi Zeytin çesitlerinde sulamanın Periyodisite ve Yag Kalitesine etkileri, ARASTIRMA PROJESI, Arastırmacı, 16/09/2012-2012 (ULUSAL)
28.Dogu Akdeniz ve Güneydogu Anadolu Bölgesindeki Zeytin Çesitlerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı, Diger kamu kurulusları (Yüksekögretim Kurumları hariç), Arastırmacı, 12/09/2005 - 15/12/2008 (ULUSAL)
29.Dogu Akdeniz Havzası ve Güneydogu Anadolu Bölgesinde bulunan Delice Zeytinlerin Seleksiyon Yoluyla Verticilliuma Dayanıklı Anaç Gelistirilmesi, ARASTIRMA PROJESI, Arastırmacı,10/09/2012- 2010 (ULUSAL)

YAYINLAR
 
Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
1. SAKAR EBRU,ÖZKAYA MÜCAHIT TAHA,ERGÜL ALI,ÜNVER HÜLYA,ULAS MEHMET,Kapchina Toteva Veneta,ERCISLI SEZAI (2018). Molecular Characterizatıon of Local Olive Genotypes from Southern Anatolia Forests. Comptes rendus de l’xxAcademie bulgare des Sciences, 71(5), 717-728., Doi: 10.7546/CRABS.2018.05.18 (Yayın No: 4320721)
2. CERIT INCI,SARIÇAM AYSE,DEMIRKOL OMCA,ÜNVER HÜLYA,SAKAR EBRU,COSANSU AKDEMIR SERAP (2017). Comparative study of functional properties of eight walnut (Juglans regia L.) genotypes. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 37(3), 472-477., Doi: 10.1590/1678-457X.20516 (Yayın No: 3900457)
3. CERIT INCI,SARIÇAM AYSE,DEMIRKOL OMCA,ÜNVER HÜLYA,SAKAR EBRU,COSANSU AKDEMIR SERAP (2017). Comparative study of functional properties of eight walnut (Juglans regia L.) genotypes. Food Science and Technology, Doi: http://dx.doi.org/10.1590/1678-457x.20516 (Yayın No: 3571703)
4. ÜNVER HÜLYA,SAKAR EBRU,ulas mehmet,BAKIR MELIKE,SAKAR ZEYNEP MÜJDE,ERCISLI SEZAI (2017). Genetic Diversity among olive genotypes from mersin province of Turkey revealed by SSR markers. COMPTES RENDUS DE L ACADEMIE BULGARE DES SCIENCES, 70(1), 73-82. (Yayın No: 3921003)
5. ÜNVER HÜLYA,SAKAR EBRU,ULAS MEHMET,BAKIR MELIKE,SAKAR ZEYNEP MÜJDE,ERCISLI SEZAI (2017). Genetic diversity among olive genotypes from Mersin province of Turkey revealed by SSR  markers. COMPTES RENDUS DE L ACADEMIE BULGARE DES SCIENCES, 70(1), 71-80. (Yayın No: 33593714)
6. ÜNVER HÜLYA,SAKAR EBRU,AK BEKIR EROL,ERÇISLI SEZAI,ULAS MEHMET (2016). Molecular charac terızatıon of ındıgenous olıve genotypes based on SSR analysıs. GENETICA, 48(3), 1017-1025., Doi: DOI: 10.2298/GENSR1603017U (Yayın No: 2966553)
7. SAKAR EBRU,ÜNVER HÜLYA,ULAS MEHMET,LAZOVIÇ BILJANA,ERÇISLI SEZAI (2016). Genetic Diversity and Relationships among Local Olive Olea europeaea L Genotypes from Gaziantep Province and Notable Cultivars in Turkey Based on SSR Markers. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 44(2), 557-562., Doi: :10.15835/nbha44210439 (Yayın No: 2966441)
8. SAKAR EBRU (2016). Gaziantep li Zeytin Genetik Kaynaklarının Morfolojik Pomolojik ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi. Atatürk UniversityJournal of the Agricultural Faculty, 46(2), 85-92. (Yayın No: 2966876)
9. SAKAR EBRU,ÜNVER HÜLYA,ERÇISLI SEZAI (2016). Genetic Diversity Among Historical Olive Oleaeuropaea L Genotypes from Southern Anatolia Based on SSR Markers. Biochem Genet, Doi: DOI 10.1007/s10528-016-9761-x (Yayın No: 2966580)
10. SAKAR EBRU,ÜNVER HÜLYA,BAKIR MELIKE,ULAS MEHMET (2016). Genetic Relationships Among Olive Oleaeuropaea L Cultivars Native to Turkey. Biochemical Genetics, Doi: DOI 10.1007/s10528-016-9723- (Yayın No: 2966605)
11. SAKAR EBRU,ÜNVER HÜLYA,KESKIN SIDDIK,SAKAR ZEYNEP MÜJDE (2015). The Investigation of Relationships Between Some Fruit and Kernel Traits with Canonical Correlation Analysis in Ankara Region Walnuts. Erwerbs-Obstbau, Doi: 10.1007/S10341-015-0250-x (Yayın No: 2138068)
12. ÜNVER HÜLYA,SAKAR EBRU,SÜLÜSOGLU MELEKBER (2015). Determination of Pomological and Morphological Characteristics with Fatty Acid Composition of High Kernel Ratio Walnut Genotypes. Erwerbs-Obstbau, Doi: 10.1007/s10341-015-0249-3 (Yayın No: 2137200)
13. SAKAR EBRU,AK BEKIR EROL,ÜNVER HÜLYA,çelik mensure,KESKIN SIDDIK (2014). Determination of Total Olive Oil and Cis Trans Fatty Acids Composition of Sırnak Province Olive Genotypes at Southeastern Anatolia. Journal of Agriculture and Environmental Sciences, 3(4), 2334-2412. (Yayın No: 2966765)
14. SAKAR EBRU, KESKIN SIDDIK,ÜNVER HÜLYA (2011). Using of factor analysis scores in multiple linear regression model for prediction of kernel weight in Ankara walnuts. Journal of Animal and Plant Sciences , 21(2), 182-185. (Yayın No: 328348)
15. KAYA CENGIZ,HIGGS David, SAKAR EBRU (2007). Response of two leafy vegetables grown at high salinity to supplementry potassium and phosphorus during different growth stages. Journal of plant Nutrition, 25(12), 2663-2676. (Yayın No: 327269)
16. MÜCAHIT TAHA ÖZKAYA, EBRU ÇAKIR, ZELIHA GÖKBAYRAK, HICRAN ERCAN ,NESLIHAN TASKIN (2006). Morphological and molecular characterization of Derik Halhali olive Olea europaea accessions grown in Derik Mardin province of Turkey. Scientia Horticulturae , 108(2), 205-206. (Yayın No: 328167)
17. KAYA CENGIZ,HIGGS DAVID,INCE FARUK,AMADOR BERNADO MURILLO,ÇAKIR ATILLA,SAKAR EBRU (2003). Ameliorative effects of potassium phosphate on salt stressed pepper and cucumber. Journal of plant Nutrition, 26(4), 807-820. (Yayın No: 327797)
 
Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler:
1. SAKAR EBRU,ÜNVER HÜLYA,ULAS MEHMET,ERCISLI SEZAI (2017). Sırnak Ili Zeytin Gen Kaynaklarının Morfolojik, Pomolojik Özellikleri IleYag Asidi Kompozisyonlarının Belirlenmesi. Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, 21(3), 299-308. (Kontrol No: 4009312)
2. SÖYLEMEZ SIBEL,ÖKTEM AYSE GÜLGÜN,KARA HATICE,ALMACA NESIBE DEVRIM,AK BEKIR EROL,SAKAR EBRU (2017). Sanlıurfa Yöresi Zeytinliklerinin Beslenme Durumunun Belirlenmesi. Harran Gıda ve Tarım Bilimleri Dergisi, 21(1), 1-5. (Kontrol No: 3688003)
3. SAKAR EBRU,ÜNVER HÜLYA (2016). Molecular characterization of ancient olive genotypes from Hatay province in Turkey. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 40, 795-801., Doi: doi:10.3906/tar-1606-59 (Kontrol No: 2966621)
4. turanoglu ismail,korkmaz sehnaz,erbil erdal,SAKAR EBRU,AK BEKIR EROL (2016). Sanlıurfa kosullarında farklı dikim aralıklarında yetistirilen bazı zeytin çesitlerinin gelisim durumları. Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Arastırma Enstitüsü Dergisi, 45, 350-353. (Kontrol No: 2978588)
5. ASLAN KÜRSAD ALP,ÖZCAN SELÇUK,SEKAN KÖSETÜRKMEN,YAGCI ADEM,SAKAR EBRU,ODABASIOĞLU MEHMET ILHAN,KILIÇ DURAN (2015). Gaziantep ilinde asma fidan üretiminde farklı çesit anaç
kombinasyonlarının karsılastırılması. selçuk tarım ve gıda bilimleri dergisi-A, 27, 217-230.(Kontrol No: 2995243)
6. SAKAR EBRU,ERGÜL ALI,ÜNVER HÜLYA,AK BEKIR EROL,ÖZKAYA MÜCAHIT TAHA (2013). Sanlıurfa Ili Zeytin Gen Kaynaklarının Morfolojik Pomolojik ve Yag Asitleri Kompozisyonları ile SSR a Dayalı Moleküler Karakterizasyonu. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 8(2), 98-110. (Kontrol No: 2135165)
7. HÜLYA ÜNVER, EBRU SAKAR, MENSURE ÇELIK (2010). Ankara Yöresinde Iç Oranı Yüksek Ceviz Juglans Regia L Tiplerinin Belirlenmesi. HR.Ü.Z.F.Dergisi, 14, 63-69. (Kontrol No: 351940)
 
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler :
1. EBRU ÇAKIR, POLAT.M, ÖZKAYA.M,T, ÇELIK,M Determination of Seasonal Variation of Gibberallic Acid Releated With Adventive Root Formation in Difficult to Root and Easy to Root Olive Cultivars. 5th International Symposium on Olive Growing. (Özet Bildiri/)(Yayın No:351404)
2. ÖZKAYA.M,T, EBRU ÇAKIR, POLAT.M, TASKIN,N ERCAN,H Morphological Characteristics of Turkish Olive Cultivar Nizip Yaglık. 5th International Symposium on Olive Growing (Özet Bildiri/)(Yayın No:351497)
3. ÖZKAYA.M,T, POLAT.M, EBRU ÇAKIR, TASKIN,N ERCAN,H Morphological Characteristics of Turkish Olive Cultivar Kilis Yaglık. 5th International Symposium on Olive Growing. (Özet Bildiri/)(Yayın No:351462)
4. SAKAR EBRU,ULAS MEHMET,ÜNVER HÜLYA,ERÇISLI SEZAI,YESIRGIL CAN (2016). Morphology Pomology and Fatty Acid Composition with SSR Based Molecular Analysis of Olive Genotypes in Osmaniye. Fourth ınternational conference on polymer processing and characterization (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:2995427)
5. AK BEKIR EROL, AÇAR IZZET, SAKAR EBRU, GÜRSÖZ SADETTIN (2016). The importance of Pistacia species for pistachio production in Turkey. Proc. III Balkan Symposium on Fruit Growing (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:3301103)
6. SAKAR EBRU (2016). Some fruıt characterıstıcs of wıld pomegranate Punicagranatum L. genotypes from southern anatolıa regıon ın Turkey. Proceedings of 43rd The IRES International Conference, Bangkok, Thailand (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:2967158)
7. kürsad ap aslan, nergis çoban,özcan selçuk, hakan usanmaz, SAKAR EBRU (2015). SSR Simple sequence repeat Based assesment of genetic characterızatıon ın genetic resources of vıneyard ın Sanlıurfa and Adıyaman provınces. IPBCII. ULUSLARARASI BITKI ISLAHI KONGRESI & EUCARPIAYAG VE PROTEIN BITKILERI KONFERANSI01-05 KASIM 2015 (Özet Bildiri/)(Yayın No:2479296)
8. AK BEKIR EROL, AÇAR IZZET, SAKAR EBRU, GÜRSÖZ SADETTIN (2015). Theimportance of Pistacia speciesforpistachioproduction in Turkey. Third Balkan Symposium on Fruit Growing (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:2149027)
9. KÖSE AYGÜN, SAKAR EBRU, AK BEKIR EROL,OGUZ HALIL IBRAHIM (2014). Preliminary Assesment of Wild Amygdalus spp and Their Different Types Grown naturally in Adıyaman Region Turkey. Second International Symposium on Wild Relatives of Subtropical and Temperate Fruit and Nut Crops. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:2482929)
10. AK BEKIR EROL, KANDEMIR MEHMET, SAKAR EBRU (2011). Effect of different pistachio rootstocks on budding methods success and growth of scions. Second Balkan Symposium on Fruit Growing. (/)(Yayın No:351720)
11. ÜNVER HÜLYA, SAKAR EBRU, SÜLÜSOGLU DURUL MELEKBER (2004). Fatty acid composition of promising walnuts Juglans regia L genotypes selected from Cankiri. Genetics, Plant Breeding and Seed Production (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:2975780)
12. AK.B,E, I.ACAR, EBRU SAKAR (1999). An Investigation on Determination of Pomological and Morphological Traits of Wild Almond Grown at Sanliurfa Province Proceedings. The XI GREMPA Seminar, 56, 139-144. (/)(Yayın No:351612)
 
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler : 
1. YILDIRIM HAKAN,çalıstıran berfin,AKIN BÜSRA, SAKAR EBRU (2014). Derik Yöresinde yetistirilen yerel zeytin tiplerinde tohum özelliklerinin belirlenmesi. ULUSLARARASI KATILIMLITÜRKIYE 5. TOHUMCULUK KONGRESI VE SEKTÖREL IS FORUMU, 1, 256-259. (/)(Yayın No:2967087)
2. AYSIN BILGILI, BEKIR EROL AK, EBRU SAKAR (2012). Gap Bölgesinde Yetistirilen Zeytin Bahçelerinde Görülen Hastalıklar . Türkiye II. Zeytin ve Zeytinyagı Kongresi (Özet Bildiri/)(Yayın No:351164)
3. BEKIR EROL AK, EBRU SAKAR, SEHNAZ KORKMAZ, FULYA AÇIKGÖZ (2012). Gap Illerinde Yetistirilen Zeytin Çesitleri ve Özellikleri . Türkiye II. Zeytin ve Zeytinyagı Kongresi (Özet Bildiri/)(Yayın No:351004)
4. TAMER ISGIN, BEKIR EROL AK, EBRU SAKAR (2012). Dünya da ve Türkiye de Zeytin ve Zeytinyagı Sektöründeki Gelismeler . Türkiye II. Zeytin ve Zeytinyagı Kongresi (Özet Bildiri/)(Yayın No:351113)
5. BEKIR EROL AK, EBRU SAKAR, FULYA AÇIKGÖZ, AZIZ TURAN (2012). GAP Illerinde Zeytin Yetistirme Tekniginde ve Hasatta Karsılasılan Sorunlar Çözüm Önerileri . Türkiye II. Zeytin ve Zeytinyagı Kongresi (Özet Bildiri/)(Yayın No:351038)
6. M.T,ÖZKAYA, EBRU ÇAKIR, M.ULAS, M,ÇELIK M,BAKIR ALI ERGÜL (2007). Mardin Sırnak Illeri Zeytinlerinin Olea europaea L Seleksiyon Yolu Ile Islahı ve Seçilen Tiplerin Moleküler Markörler Aracılıgıyla Genetik Tanımlanması Üzerine Arastırmalar . V.Bahçe bitkileri Kongresi (Tam Metin Bildiri/)(Yayın No:342748)
 
Diğer Yayınlar
1. Özkaya, M.T., Ulaş, M. ve Çakır, E., “Zeytin Ağacı ve Zeytin Yetiştiriciliği”, 1-25s; (in) “Zeytinyağı” (ed: Göğüş, F., Özkaya, M.T. ve Ötleş, S.,), Eflatun Yayınevi, Aralık 2008. Ankara. 267s. 2008. (Kitap kısmı).
2 .KORKMAZ SEHNAZ,AK BEKIR EROL,SAKAR EBRU,TURANOGLU ISMAIL,SÖYLEMEZ SIBEL (2015). Meyve Agaçlarında Uyusmazlık ve Mekanizması. Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, 19(3), 180-186. (Ulusal) (Hakemli) (MAKALE Derleme Makale) (Yayın No: 2139563)
3. SAKAR EBRU,ÜNVER HÜLYA,SAKAR ZEYNEP MÜJDE,TAS AKGÜL (2014). General Overview of Olive Cultivation in the Southeastern Anatolia Region. Journal of Environmental Science and Engineering B, 3(5), 227-231., Doi: doi: 10.17265/2162-5263/2014.05.001 (Uluslararası) (Hakemli) (MAKALE Derleme Makale) (Yayın No: 2966804)
4. SAKAR EBRU,ÜNVER HÜLYA,TAS AKGÜL,AK BEKIR EROL (2014). Meyvelerde 1 MCP 1 methlylcyclopropene nin Kullanım Olanakları. Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, 18(1), 47- 54. (Ulusal) (Hakemli)  (MAKALE Derleme Makale) (Yayın No: 2138838)
5. ÜNVER HÜLYA,SAKAR EBRU (2011). Türkiye de ceviz yetistiriciliginin durumu veyapılan seleksiyon çalismaları. HR.Ü.Z.F. Dergisi, 15(3), 61-69. (Ulusal) (Hakemli) (MAKALE Derleme Makale) (Yayın No: 2966702)
6. SAKAR EBRU,ÜNVER HÜLYA (2011). Türkiye de Zeytin Yetistiriciliginin Durumu ve Ülkemizde Yapılan Bazı Seleksiyon ve Adaptasyon Çalısmaları. HARRAN ÜNIVERSITESI Ziraat Fakültesi Dergisi, 15(2), 19-25. (Ulusal) (Hakemli) (MAKALE Derleme Makale) (Yayın No: 2464523)

Teknik Not, Vaka Takdimi, Arastırma notu vb.
1. Derleme Makale, KORKMAZ SEHNAZ,AK BEKIR EROL,SAKAR EBRU,TURANOGLU ISMAIL,SÖYLEMEZ SIBEL (2015). Meyve Agaçlarında Uyusmazlık ve Mekanizması. Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, 19(3), 180-186. (Yayın No: 2139563)
2. Derleme Makale, SAKAR EBRU,ÜNVER HÜLYA,SAKAR ZEYNEP MÜJDE,TAS AKGÜL (2014). General Overview of Olive Cultivation in the Southeastern Anatolia Region. Journal of Environmental Science and Engineering B, 3(5), 227-231., Doi: doi: 10.17265/2162-5263/2014.05.001 (Yayın No: 2966804)
3. Derleme Makale, SAKAR EBRU,ÜNVER HÜLYA,TAS AKGÜL,AK BEKIR EROL (2014). Meyvelerde 1 MCP 1 methlylcyclopropene nin Kullanım Olanakları. Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, 18(1), 47-54. (Yayın No: 2138838)
4. Derleme Makale, ÜNVER HÜLYA, SAKAR EBRU (2011). Türkiye de ceviz yetistiriciliginin durumu veyapılan seleksiyon çalismaları. HR.Ü.Z.F. Dergisi, 15(3), 61-69. (Yayın No: 2966702)
5. Derleme Makale, SAKAR EBRU,ÜNVER HÜLYA (2011). Türkiye de Zeytin Yetistiriciliginin Durumu ve Ülkemizde Yapılan Bazı Seleksiyon ve Adaptasyon Çalısmaları. HARRAN ÜNIVERSITESI Ziraat Fakültesi Dergisi, 15(2), 19-25. (Yayın No: 2464523)

Editörlük
1. Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi Cilt 19 Sayı 1 (TR Dizin), Dergi, Yayın Kurulu Üyeligi, 01.01.2015
2. Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi Cilt 19 Sayı 2 (TR Dizin), Dergi, Yayın Kurulu Üyeligi, 15.01.2015

Arastırma
1. Harran üniversitesi kampüsündeki mevcut zeytin bahçeHARRAN ÜNIVERSITESI OSMANBEY KAMPÜSÜNDEKI MEVCUT ZEYTIN BAHÇESININ IÇIN FIDAN DIKIMI,BAKIMI VE GELISMESI ÜZERINDE BIR ARASTIRMA, adaptasyon çalısması, osmanbey kampüsü, Arastırma, 23.02.2016 -23.12.2016 (Ulusal)
2. GAP Organik Tarım Deger Zinciri Pilot Uygulamalar Mali Destek Programı Degerlendirme Toplantısı, Dıs Ticaret Egitimi ve Tanıtım Materyalleri Içerik Hazırlama Egitimi” , dıs ticaret ve tanıtım materyali hazırlama egitimi, gaziantep grand otel, Arastırma, 08.12.2015 -09.12.2015 (Ulusal)
3. Sofralık Zeytin Üretimi Egitimi, Sorfalık zeytin üretimi, HARRAN ÜNIVERSITESI OSMANBEY YERLESKESI, Arastırma, 11.11.2015 -12.11.2015 (Ulusal)
4. zeytinyagı tadım egitimi, Organik zeytinyagı tadım egitimi, HARRAN ÜNIVERSITESI OSMANBEY YERLESKESI, Arastırma, 09.11.2015 -10.11.2015 (Ulusal)

DUYURULAR

2020-2021 Güz Dönemi Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Bilim Sınavı sözlü olarak uzaktan online yapılacaktır.

ETKİNLİK HABERLERİ

FAKÜLTEMİZDE DÜZENLENECEK KONGRE VE SEMPOZYUMLAR