HAKKIMIZDA
1992 yılında kurulan bölümümüz İngiliz Dili ve Edebiyatı anabilim dalından oluşmaktadır. Şu an bölümümüzde 1 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Ancak, bölümümüz akademik personel sayısını artırarak yakın zamanda lisans programına öğrenci almayı hedeflemektedir.
Bölümümüz yeni ve gelişmekte olan bir bölümdür. Bu nedenle, her Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü gibi yüksek hedefleri vardır. Öğrencilerimizin batı edebiyatı, tarihi, felsefesi, sanatı ve diğer ilgili alanlarda yetkin alan bilgisine sahip olmaları ve uzmanlaşmaları, eleştirel düşünme yeteneğini geliştirmek amacıyla hedef dildeki yazını analiz edebilmeleri ve yorumlayabilmeleri, çok-dilli uluslar arası topluma katkıda bulunabilmek amacıyla hedef kültürün pratiklerini, eserlerini ve bakış açılarını anlayabilmeleri ve bunu gösterebilmeleri, entelektüel yaratıcılıklarını ve eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirmeleri, araştırma kapasitelerini ve becerilerini geliştirmeleri ve ilgili yabancı dilde sözlü ve yazılı anlatım becerilerini geliştirerek kolaylıkla iletişim kurabilmeleri bölümümüzün başlıca hedeflerindendir.
Misyon
Misyonumuz, disiplinler arası çalışmaları teşvik ederken batı dilleri ve edebiyatları bağlamında dil ve edebiyat alanında uluslar arası standartlarda araştırmalar yapmaktır. Ayrıca bölümümüz küresel bir bakış açısı geliştirebilecek, çağın gerekliliklerini yerine getirebilecek ve böylece ülkesinin kalkınmasına katkıda bulunabilecek kendine güvenen ve üretken bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Vizyon
Vizyonumuz, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nün kalitesini ulusal ve uluslar arası eşitleri arasında saygın ve lider bir konuma yükseltmek ve çoğulcu ve katılımcı bir ortamda eğitim ve araştırma alanlarında mükemmellik derecesine ulaşmak ve bunu sürdürmektir.

DUYURULAR