Görme engeli olan öğrencileri ders içeriğine hızlı ve etkin şekilde ulaştırmayı sağlayan VoiEyes, geçtiğimiz haftalarda Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Uluslararası Engelsiz Bilişim Kongresi'nde Sosyal Girişimcilik Ödülü aldı. 
 
VoiEyes, görme engeli olan öğrenciler için erişilebilirlik özelliğinin dijital sesi yada kitaplarını okuyacak gönüllü bir arkadaşa olan ihtiyacı ortadan kaldırarak görme engelli öğrencilerin ders çalışma sorununa çözüm sağlıyor. Mobil uygulama ile çözüm sağlayan VoiEyes, görme engelli öğrenciler uygulama içinde sesli istek bırakarak dinlemek istedikleri dersi belirtmesi ve bildirim alan gönüllü kullanıcıların dersi seslendirerek uygulamaya yükleyeceği çalışma şekline sahip. 
 
Girişimcilik Vakfı'nın 2017 yılında düzenlediği Android Akademi yarışması ile başlayan girişim projesi, sürecini İlk Adım Fonu desteği ve ödülle devam ettiriyor. 
 
Kurucu ekibin üniversitemiz mezun öğrencileri olması ile gurur duyuyor ekibi oluşturan Kübra Bozkurt, Merve Hancıoğlu ve Kübra Hebeş'i başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. 

PAYDAŞLAR

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 1382
bilgisayar@harran.edu.tr