Teknofest 2019’da Üniversitemizi Temsil ederek 40 Finalist Arasından 2. Olan Bölümümüz öğrencilerimizin Projesi TRT Tarafından Yayınlandı
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest 2019’da Harran Üniversitesini temsil eden Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Sağlık Kategorisinde “Engelsiz Yaşam” adlı projeleri ile 40 finalist arasından 2. olduğu projenin TRT çekimleri yayınlandı.

Harran Üniversitesi’ni temsil eden Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Çiftçi danışmanlığındaki öğrencileri Miray Erten, Burak Çiğdem, Büşra Söylemez ve Bülent Yılmaz, ALS gibi kas hastaları ya da felç geçirmiş veya kaza sonucu hareket yetilerini kaybetmiş engelli bireyler için sadece gözlerini kullanarak ev sistemlerini kullanabileceği bir platform geliştirerek, ‘İnsanlık Yararına Teknoloji’ alanı Sağlık Kategorisinde 40 finalist arasından 2. olmayı başardılar.

Bu sevinci üniversitemize yaşatan Öğretim Üyemizi ve Genç Arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.



 

PAYDAŞLAR

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 1382
bilgisayar@harran.edu.tr