Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün 15.09.2020 tarihli kararına istinaden Bilgisayar Mühendisliği Anabilim dalında yapılacak lisansüstü bilim sınavının çevrimiçi olarak Harran Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine uygun bir şekilde aşağıdaki gibi yapılmasına karar verilmiştir.
2020-2021 Bahar Dönemi Bilgisayar Mühendisliği ABD Yüksek Lisans Bilim Sınavı uzaktan yapılacaktır. Bilim Sınavı sadece yazılı olacaktır. Yazılı sınav için HARUZEM uzaktan eğitim sistemi kullanılacaktır. Bir öğrencinin Bilim Sınavından başarılı sayılabilmesi için Bilim Sınavı puanının en az 60/100 olması gerekmektedir. Bilim Sınavı puanı ve diğer değerlendirme metrikleri (ALES, Akademik Ortalama, Bilim Sınavı Puanı) doğrultusunda elde edilen aday puanlarına göre ilk 14'e giren adaylar Yüksek Lisans Programına kayıt hakkı kazanacaklardır.
İlk aşama yazılı sınavının duyuruları, Bilgisayar Mühendisliği web sayfamızdan ilan edilecektir.
  1. Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim dalı olarak 3 Şubat 2021 tarihinde Lisansüstü Bilim sınavı Çevrimiçi (Online) olarakyapılacaktır.
  2. Bilim sınavı  HARUZEM üzerinden Bilgisayar mühendisliği lisans müfredatında yer alan temel derslerin kapsayacak şekilde lisansüstü eğitimine başvuru yapan adayların eşzamanlı olarak katılımıyla yapılacaktır.
Bilim Sınavı Tarih ve Saati: 
3 Şubat 2021-10:00

Yazılı sınav aşağıdaki ders konularından Test + Klasik soru tiplerindeki sorulardan oluşacaktır.
  • Veri yapıları
  • Veri tabanı
  • İşletim sistemleri
  • Sayısal mantık devreleri
  • Ayrık matematik

*Yazılı sınava girecek adayların dikkatine:
Online yazılı sınav sırasında geçilen soruya tekrar geri dönüş yapılamamaktadır. Adayların bu durumu dikkate alarak sınav sorularını çözmeleri gerekmektedir.
NOT :Sınav sistemi giriş bilgileri (kullanıcı adı, şifre) enstitü tarafından size iletilecektir.
Tüm adaylara Bilim Sınavında başarılar diliyoruz. 

PAYDAŞLAR

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 1382
bilgisayar@harran.edu.tr