Genç bir bölüm olarak teorik bilgi ve uygulamalarla donatılmış, aydın düşünceli, yaratıcı ve girişimci elemanlar yetiştirmek öncelikli amacımızdır. Çağdaş bilimin gerekliliklerini yerine getirmeyi amaçlayan kadromuz, elindeki olanakları en iyi şekilde kullanarak, biyoloji biliminin çeşitli alanlarına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Bölümümüz mezunları Biyolog unvanı diploması alırlar. Mezunlarımız Milli Eğitim, Sağlık, Tarım, Çevre ve Orman Bakanlıklarının yanı sıra, Milli Parklar, Enstitüler, TUBİTAK gibi kurumlarda da çalışabilirler. Bunların yanı sıra özel dershanelerde ve okullarda, medikal hizmeti veren özel şirketlerde, ilaç firmalarında da iş bulabilirler. Kendilerini iyi yetiştirmeleri halinde ve gerekli yabancı dile sahip olan öğrencilerimizin yurt içi ve yurt dışındaki üniversite ve enstitülerde lisansüstü eğitim yapma şansları da bulunmaktadır.