HARRAN ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE KURULAN ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ İLK MEZUNİYET TÖRENİNİ YAPTI.

Harran üniversitesi Osmanbey yerleşkesi beden eğitimi yüksek okulu konferans salonunda gerçekleşen törene Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Harran üniversitesi rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet İlci, BESYO Müdürü Prof.Dr Atilla Gür, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mehmet Can Hallaç, Üniversite Akademisyenleri, Çocuk Üniversitesi öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, çocuk Üniversitesinin Faaliyetlerini gösteren tanıtım filmi ve Harran Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinin hazırladığı Konserle devam etti.

Çocuk Üniversitesi Müdiresi Yrd. Dç. Dr. Hülya Karataş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet İnci, Üniversite Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu ve Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu törende birer konuşma yaptılar.

Harran üniversitesi rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu yaptığı konuşmada Harran üniversitesi çocuk üniversitesinin bölgede bir ilk olduğunu, hedeflerinin Şanlıurfa’da artan çocuk nüfusunun yetenek, sevgi, istek ve azimlerini geride kalmadan değerlendirilmesidir. Dedi.

Mutlu konuşmalarında:” Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunu imkânlarını çocuk üniversitesine açtık, çocukların üniversite ile tanışmasını ileriye dönük hazırlanmalarını düşündük ve bu desteğimiz her zaman devam edecektir. Emeği geçenlere teşekkür ederim. “Dedi.

Milletvekili Zeynep Karahan uslu ise konuşmalarında: Şanlıurfa’nın öneminden bahsederek, öğrencilerin bu üniversitenin ilk öğrencileri olduklarını, geleceğin mimarı gençlerdeyse, ülkenin en genç nüfusunun Şanlıurfa’da olduğunu, dolaysıyla gelecek Şanlıurfa’dadır. Dedi.

Üniversite ile bir ilke imza atıklarını ifade eden Karahan, gelecegi kurgulamak adına hak ettiğimiz hayalleri sizler oluşturacaksınız. Bu konuda başta üniversitemiz rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım diyerek konuşmalarını bitirdiler.

Düzenlenen tören, katılan öğrencilere sertifika, çeşitli hediyelerin dağıtılması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Harran Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi