Özgeçmiş
             
İsim/Soyisim:  BÜLENT  BAŞYİĞİT
Doğum tarihi:  1989
Adres:  Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Osmanbey Yerleşkesi, Şanlıurfa
Telefon: +904143181583     
E-mail: bulentbasyigit@harran.edu.tr
 
 
EĞİTİM DURUMU
 
                2016– 2018 Harran Üniversitesi
Alan     :      Gıda Mühendisliği
Derece :      Yüksek Lisans
 
                2014– 2016 Erciyes Üniversitesi (Eğitim Tamamlanmadı)
Alan     :      Gıda Mühendisliği
Derece :      Yüksek Lisans
 
             2010– 2014 Erciyes Üniversitesi
Alan     :      Gıda Mühendisliği
Derece :      Lisans (Not ortalaması 3.71/4)
 
                   
AKADEMİK DURUMU
Araştırma görevlisi             Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi
2016-                               Gıda Mühendisliği Bölümü-Şanlıurfa
                                              
EĞİTİM PROĞRAMLARI
2012 – 2013 Debrecen Üniversitesi (Erasmus Proğram)
Alan     :      Tarım ve Gıda Bilimleri ve Çevre Yönetimi Fakültesi
Derece :      Lisans
 
 
              
ÖDÜLLER
 
  • Erciyes Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü bölüm birinciliği
  • Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi fakülte üçüncülüğü
 
PROJELERDE YAPTIĞI GÖREVLER
  1. Instant Nane Çayı, Buzlu Nane Çayı ve Mikroenkapsüle Nane Esansiyel Yagı Üretimi, TÜBITAK PROJESI, Bursiyer, 2013
 
ULUSLARARASI BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTAPLARINDA (PROCEEDİNGS) BASILAN BİLDİRİLER :
  1. ÇAM MUSTAFA,BAŞYİGİT BÜLENT,Güvendioglu Esma,Alasalvar Hamza,Dinç Merve,Yılmaztekın Murat,Öztürk Ismet,Ahhmed Abdulatef Mrghnı (2015). Instant peppermint and spearmint teas: antioxidant capacitiy and alpha glucosidase inhibition potentials. The 6th International Conference on Food Factors (Poster)(Yayın No:1691972)
 
  1. ÇAM MUSTAFA,BAŞYİGİT BÜLENT,Güvendioglu Esma,Dinç Merve,Alasalvar Hamza,AHHMED ABDULATEF MRGHNI,ÖZTÜRK ISMET (2015). Production of Instant Spearmint-Lemon Tea_. The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus" (Sözlü Bildiri) (Yayın No:1692021)