Özgeçmiş
Unvanı, Adı ve Soyadı: Yrd. Doç. Dr. Ali YILDIRIM 
Doğum Yeri ve Tarihi: Gaziantep, 1965 
İletişim Bilgileri: 
Tel: 414/3183729 
Faks: 
e-mail: ayildirim@harran.edu.tr 
Posta Adresi: Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dekanlığı ,Gıda Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi Şanlıurfa
 Uzmanlık Alanları:
1 Bulgur ve Üretim teknikleri
2 Bakliyat ve Ultrason uygulamaları
3 Bisküvi, kek, kraker, çikolata, gofret teknolojisi
4- Yağ ve Süt Endüstrisi
 
Eğitim Durumu:
Derece Alan Üniversite/Fakülte Yıl
Doktora  Gıda Mühendisliği   Gaziantep Üniversitesi 2011 
Yüksek Lisans   Gıda Mühendisliği   Gaziantep Üniversitesi 2004
Lisans    Gıda Mühendisliği ODTÜ Gaziantep Müh. Fak. 1991 
 
Akademik Görevler:
Görev Unvanı Görev Yeri Yıl
Yrd.Doç. Dr. Ziraat Fakültesi –Gıda Mühendisliği 2012-…
Öğr.Gör.Dr. Gaziantep Üniversitesi Nizip MYO 2012-2011
Öğr.Gör. Gaziantep Üniversitesi Nizip MYO 2011-1998
 
İdari Görevler:
Görevi Görev Yeri Yıl
Bölüm Başkanı  Nizip MYO-Gıda İşleme Bölümü 2012-2011
Müdür yardımcısı  Gaziantep Üniversitesi Nizip MYO  2004-2000
     
 

YAYINLAR

SCI, SSCI, AHCI indekslerine giren dergilerde yayınlanan makaleler: 

 
1- Yıldırım, A., Bayram M. and Öner M.D. (2008). Ternary milling of bulgur with four rollers. Journal of Food Engineering84(3)394-399.
 
2-  Yıldırım, A., Bayram M. and Öner M.D. (2008). Bulgur milling using a helical disc mill. Journal of Food Engineering, 87(4), 564-570.
 
3- Yıldırım, A., Öner M.D. and Bayram M. (2010). Modeling of Water Absorption of Ultrasound Applied Chickpeas (Cicer aritenium L.) Using Peleg’s Equation.Journal of Agricultural Sciences, 16(4), 278-286.
 
4-  Yıldırım, A., Öner M.D. and Bayram M. (2011). Fitting Fick’s Model to Analyze Water Diffusion into Chickpeas During Soaking with Ultrasound Treatment.Journal of Food Engineering,104(1),134-142.
 
5-  Yıldırım, A., Öner M.D. and Bayram M. Effect of Soaking and Ultrasound Treatments on Texture of ChickpeaJournal of Food Science and Technology, (In Pres).
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler :
1- Yıldırım, A., Bayram, M. & Öner, M. D. (2006). The Application Of An Ultrasonic System To Improve Legume Cooking Properties. Fifth European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 35, July 5-7, Gaziantep.
 
2- Yıldırım, A., Bayram, M. & Öner, M. D. (2006). The effect of the specially designed disc milling system on the selected quality parameters of bulgur. Fifth European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 36, July 5-7, Gaziantep.
 
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler :
1- Yıldırım, A., Bayram, M. ve Öner M. D. (2006). Özel Olarak Tasarlanmış Diskli Değirmenin Bulgurda Belirlenmiş Kalite Faktörleri Üzerindeki Etkileri. Türkiye 9.Gıda Gongresi,  763-766, 24-26 Mayıs, Bolu.
2Yıldırım, A., Bayram, M. ve Öner M. D. (2006). Ultrasonik Ses algalarının Bakliyatların Kolay İşlenebilir Hale Getirilmesinde Kullanılma Olasılıkları. Türkiye 9.Gıda Gongresi,  783-786, 24-26 Mayıs, Bolu.
3- Yıldırım, A., Bayram, M. ve Öner M. D. (2006). Bakliyatların İşlenmesinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri. Hububat-2006, Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, 336-344, 7-8 Eylül , Gaziantep.
4- Yıldırım, A., Bayram, M. ve Öner M. D. (2006). Bulgurun Öğütülmesinde Diskli ve Valsli Değirmen Kullanımı Üzerine Araştırma. Hububat-2006, Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, 345-354, 7-8 Eylül , Gaziantep.
5- Yıldırım, A., Bayram, M. Ve Öner M. D. (2009). Nohuttaki (Cicer arietinum L.) Su Difuzyon Katsayılarına Sıcaklık ve Ultrasonik Ses Dalgalarının Etkisi. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi, 31-40, 6-8 Kasım, Antalya/Kemer.