Aşçılık
25 Ekim 2022 Salı 11:48 tarihinde yayınlandıT.C.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI
2022 Girişli Öğrenciler
T.C.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI
2019-2020-2021 Girişli Öğrenciler
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI
2022 Girişli Öğrenciler
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI | ||||||||
1. SINIF GÜZ YARIYILI (1.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | DERSİN ADI | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS |
1 | Türk Dili-I | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 | |
2 | Atatürk İlkeleri Ve İnkilap Tarihi-I | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 | |
3 | Yabancı Dil-I | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 | |
4 | 3101124 | Beslenme İlkeleri | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
5 | 3101125 | Bilgi ve iletişim Teknolojisi | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
6 | 3101126 | Gastronomiye Giriş | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
7 | 3101127 | Gıda Güvenliği ve Hijyen | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
8 | 3101128 | İlk Yardım | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
9 | 3101129 | Pişirme Yöntemleri I | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 8 |
10 | 3101130 | Temel Mutfak Bilgisi | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
TOPLAM | 20 | 6 | 26 | 23 | 30 | |||
1. SINIF BAHAR YARIYILI (2.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS | |
1 | Türk Dili-II | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 | |
2 | Atatürk İlkeleri Ve İnkilap Tarihi-II | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 | |
3 | Yabancı Dil-II | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 | |
4 | 3101231 | Menü Planlama | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
5 | 3101232 | Pişirme Yöntemleri II | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 8 |
6 | 3101235 | Mutfakta İş Güvenliği | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
7 | 3101233 | Genel Turizm | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
8 | 3101236 | Konukla İletişim | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
9 | 3101234 | Yiyecek ve İçecek Servisi | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
10 | 3101237 | Mutfakta Tanıtım Ve Satış Geliştirme | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
TOPLAM | 20 | 6 | 26 | 23 | 30 | |||
2. SINIF GÜZ YARIYILI (3.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | DERSİN ADI | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS |
1 | 3101321 | Dünya Mutfakları I | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 10 |
2 | 3101322 | Girişimcilik I | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 3 |
3 | 3101323 | Türk Mutfak Kültürü | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
4 | 3101324 | Yöresel Mutfaklar | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 8 |
5 | 3101325 | Mesleki Yabancı Dil I | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
6 | 3101326 | Meslek Etiği | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 3 |
TOPLAM | 14 | 12 | 26 | 20 | 30 | |||
2. SINIF BAHAR YARIYILI (4.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | DERSİN ADI | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS |
1 | 3101433 | Ziyafet Organizasyon Yönetimi | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 2 |
2 | 3101431 | Dünya Mutfakları II | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 6 |
3 | 3101435 | Bitirme Projesi | 0 | 2 | 2 | M | 1 | 6 |
4 | 3101434 | Mesleki Yabancı Dil II | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
5 | 3101432 | Pasta Ürünleri | 2 | 4 | 6 | M | 4 | 5 |
6 | 3101437 | Girişimcilik II | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
7 | 3101436 | Staj | 0 | 2 | 0 | S | 1 | 6 |
TOPLAM | 11 | 14 | 23 | 18 | 30 | |||
Z = Zorunlu ders, M=Mesleki, MS = Mesleki seçmeli dersi, OS = Ortak seçmeli ders |
T.C.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI
2019-2020-2021 Girişli Öğrenciler
HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI | ||||||||
1. SINIF GÜZ YARIYILI (1.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | DERSİN ADI | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS |
1 | 3101122 | Türk Dili-I | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 |
2 | 3101123 | Atatürk İlkeleri Ve İnkilap Tarihi-I | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 |
3 | 3101121 | Yabancı Dil-I | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 |
4 | 3101124 | Beslenme İlkeleri | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
5 | 3101125 | Bilgi ve iletişim Teknolojisi | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
6 | 3101126 | Gastronomiye Giriş | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
7 | 3101127 | Gıda Güvenliği ve Hijyen | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
8 | 3101128 | İlk Yardım | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
9 | 3101129 | Pişirme Yöntemleri I | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 8 |
10 | 3101130 | Temel Mutfak Bilgisi | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 3 |
TOPLAM | 20 | 6 | 26 | 23 | 30 | |||
1. SINIF BAHAR YARIYILI (2.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS | |
1 | 9901203 | Türk Dili-II | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 |
2 | 9901201 | Atatürk İlkeleri Ve İnkilap Tarihi-II | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 |
3 | 9901202 | Yabancı Dil-II | 2 | 0 | 2 | Z | 2 | 2 |
4 | 3101224 | Menü Planlama | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
5 | 3101225 | Pişirme Yöntemleri II | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 8 |
6 | 3101226 | Mutfakta İş Güvenliği | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
7 | 3101227 | Genel Turizm | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 2 |
8 | 3101228 | Konukla İletişim | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
9 | 3101229 | Yiyecek ve İçecek Servisi | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
10 | 3101230 | Staj | 0 | 0 | 0 | M | 0 | 4 |
TOPLAM | 20 | 6 | 26 | 23 | 30 | |||
2. SINIF GÜZ YARIYILI (3.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | DERSİN ADI | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS |
1 | 3101321 | Dünya Mutfakları I | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 10 |
2 | 3101322 | Girişimcilik I | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 3 |
3 | 3101323 | Türk Mutfak Kültürü | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
4 | 3101324 | Yöresel Mutfaklar | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 8 |
5 | 3101325 | Mesleki Yabancı Dil I | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
6 | 3101326 | Meslek Etiği | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 3 |
TOPLAM | 14 | 12 | 26 | 20 | 30 | |||
2. SINIF BAHAR YARIYILI (4.Yarıyıl) | ||||||||
Sıra | D.Kodu | DERSİN ADI | Teori | Uygl. | D.Saati | Z/M/S | Kredi | AKTS |
1 | 3101425 | Ziyafet Organizasyon Yönetimi | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
2 | 3101422 | Dünya Mutfakları II | 2 | 6 | 8 | M | 5 | 10 |
3 | 3101427 | Bitirme Projesi | 2 | 0 | 2 | M | 2 | 2 |
4 | 3101426 | Mesleki Yabancı Dil II | 3 | 0 | 3 | M | 3 | 3 |
5 | 3101424 | Pasta Ürünleri | 2 | 4 | 6 | M | 4 | 7 |
6 | 3101421 | Girişimcilik II | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 3 |
7 | 3101423 | Mutfakta Tanıtım Ve Satış Geliştirme | 2 | 0 | 2 | S | 2 | 2 |
TOPLAM | 16 | 10 | 26 | 21 | 30 | |||
Z = Zorunlu ders, M=Mesleki, MS = Mesleki seçmeli dersi, OS = Ortak seçmeli ders |
ETKİNLİKLER
Mülakat ve İş Arama Teknikleri Söyleşisi (04.03.2024)
Mardin Eğitim Gezisi (02.03.2024)
Kırsal Turizm Eğitimi (16.01.2024)
Diyarbakır Eğitim Gezisi (04.01.2024)
Turist Rehberliği Programı Teknik Gezi (22.12.2024)
Şanlıurfa Eğitim Gezisi (22.12.2023)
Aşçılık Programı Üniforma Giyme Töreni ve Öğrenci Buluşmaları (08.11.2023)
2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı Halfeti Meslek Yüksekokulu Oryantasyon Programı (17.10.2023)
İslam Dünyası Turizm Başkenti Online Söyleşileri I (15.06.2023)
Halfeti 7. Meyve Yemekleri Buluşması Etkinliği (21.05.2023)