HALFETİ MYO TURİZM SEKTÖR SÖYLEŞİLERİ: AŞÇILIK VE DENEYİM
24 Ocak 2021 Pazar 19:34 tarihinde yayınlandı
HALFETİ MYO TURİZM SEKTÖR SÖYLEŞİLERİ: AŞÇILIK VE DENEYİM
Halfeti Meslek Yüksekokulu’nda Turizm Sektör Söyleşilerinin ikincisi düzenlendi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Nevzat Emrah Özçelik’in üstlendiği ve dijital ortamda düzenlenen söyleşinin konuğu Metropolitan Hoteller Executive Chefi Serkan DURSUN oldu. ÖZÇELİK sektörde mesleki ve akademik eğitimin önemine vurgu yaparak başlattığı söyleşi katılımcı öğrenciler tarafından oluşturulan sorularla devam etti.
DURSUN öğrencilerden gelen soruları cevaplandırarak özellikle turizm ve aşçılık eğitimi sırasında yapılması gereken zorunlu stajların profesyonel iş hayatında oldukça önemli deneyimlere dönüştüğünü vurguladı. Sahip olduğu tecrübelerini ve tavsiyelerini öğrencilere aktaran DURSUN sektörde başarılı olabilmek için mutlaka sevdikleri alanlarda kendilerini geliştirmeleri önerisinde bulundu.
Söyleşinin son bölümünde DURSUN önümüzdeki eğitim-öğretim dönemlerinde Halfeti MYO uygulama mutfağında bir uygulama eğitimi sözü verdi. Aynı zamanda öğrencilerimizi yaz dönemi stajlarında koordinatörü olduğu oteller bünyesinde istihdam edebileceğini belirtmesinin ardından moderatör ÖZÇELİK şef DURSUN’a katılımından dolayı teşekkürlerini ileterek söyleşiyi sonlandırdı.
Halfeti Meslek Yüksekokulu’nda Turizm Sektör Söyleşilerinin ikincisi düzenlendi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Nevzat Emrah Özçelik’in üstlendiği ve dijital ortamda düzenlenen söyleşinin konuğu Metropolitan Hoteller Executive Chefi Serkan DURSUN oldu. ÖZÇELİK sektörde mesleki ve akademik eğitimin önemine vurgu yaparak başlattığı söyleşi katılımcı öğrenciler tarafından oluşturulan sorularla devam etti.
DURSUN öğrencilerden gelen soruları cevaplandırarak özellikle turizm ve aşçılık eğitimi sırasında yapılması gereken zorunlu stajların profesyonel iş hayatında oldukça önemli deneyimlere dönüştüğünü vurguladı. Sahip olduğu tecrübelerini ve tavsiyelerini öğrencilere aktaran DURSUN sektörde başarılı olabilmek için mutlaka sevdikleri alanlarda kendilerini geliştirmeleri önerisinde bulundu.
Söyleşinin son bölümünde DURSUN önümüzdeki eğitim-öğretim dönemlerinde Halfeti MYO uygulama mutfağında bir uygulama eğitimi sözü verdi. Aynı zamanda öğrencilerimizi yaz dönemi stajlarında koordinatörü olduğu oteller bünyesinde istihdam edebileceğini belirtmesinin ardından moderatör ÖZÇELİK şef DURSUN’a katılımından dolayı teşekkürlerini ileterek söyleşiyi sonlandırdı.
ETKİNLİKLER
Mülakat ve İş Arama Teknikleri Söyleşisi (04.03.2024)
Mardin Eğitim Gezisi (02.03.2024)
Kırsal Turizm Eğitimi (16.01.2024)
Diyarbakır Eğitim Gezisi (04.01.2024)
Turist Rehberliği Programı Teknik Gezi (22.12.2024)
Şanlıurfa Eğitim Gezisi (22.12.2023)
Aşçılık Programı Üniforma Giyme Töreni ve Öğrenci Buluşmaları (08.11.2023)
2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı Halfeti Meslek Yüksekokulu Oryantasyon Programı (17.10.2023)
İslam Dünyası Turizm Başkenti Online Söyleşileri I (15.06.2023)
Halfeti 7. Meyve Yemekleri Buluşması Etkinliği (21.05.2023)