2020-2021 GÜZ YARIYILI DERS KAYITLARI 28-30 Eylül 2020 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.

Enstitümüz lisansüstü öğrencileri ders kayıtlarını https://obs.harran.edu.tr/ "öğrenci bilgi sistemi" üzerinden şifre ve öğrenci numarası veya aynı sistem üzerinden E-DEVLET girişi ile de yapabileceklerdir.
Danışman Onayları: 01-04 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

1-Ders seçimleri mutlaka danışmanın önereceği derslerden olmalıdır. Aksi durumda sorumluluk öğrenciye aittir.

Ders listesinde kayıt yaptırılacak ders görülmediği takdirde
*Daha önce alınmış ise ÜSTTEN DERS,
*Kalmış ise ALTTAN DERS,
*Tekrar ise NOT YÜKSELT kısmında seçilecektir. (Uzmanlık Alanı ve Danışmanlık dersleri Dahil)

2-Müfredat programından dersler seçilirken her dönem 30 AKTS'den az veya fazla ders seçilemez. Aksi halde ders kaydı gerçekleşmemiş olur. Bu durumda dönem kaybına neden olunur.

3-Tez dönemindeki öğrenciler; Tez önerisi Enstitüce onaylanmış ise "Uzmanlık Alanı Dersi, Yüksek Lisans/Doktora Tez Çalışması ve Danışmanlık” derslerini seçeceklerdir.

4-"Danışmanlık"ders kaydı; öğrenci kayıttan mezun oluncaya her yarıyıl seçmelidir.

5-"Doktora Yeterlik Döneminde" olan öğrenciler; "Doktora Yeterlilik Sınavına HazırlıkUzmanlık Alan Dersi ve Danışmanlık" derslerini seçmek zorundadırlar.

6-Doktora yeterlilik sınavını Geçmiş Doktora öğrencileri Doktora Tez Çalışması, Uzmanlık Alan Dersi ve Danışmanlık dersini Seçecektir.
  • Doktora Tez Önerisi Kabul Edilen Öğrenciler Ocak Haziran Arasında 1. TİK raporlarını verebilir.
  • Doktora Tez Önerisi Vermeyen öğrenciler Yeterliliğe Başarılı olduktan sonraki 6 ay içerisinde tez önerisini vermek zorundadır. Bu öğrencileri 1. TİK raporları Temmuz Aralık döneminde verebilir.

7-Normal süresini tamamlayan öğrenciler (Yüksek Lisans dört yarıyıl, Doktora sekiz yarıyıl) ders kayıtlarını otomasyonda kesinleştirebilmeleri için öğrenim harcını yatırmak zorundadır. Aksi halde ders kaydı yapılmamış olur.

8- Tez savunma sınavına girip düzeltme kararı verilen veya girmek isteyen öğrenciler ders kayıtlarını yapmak zorundadır.

NOT: Ders aşamasındaki tüm öğrenciler (yeni kazananlar dâhil) ”Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği" dersini almaları zorunludur. Ders döneminde olup, daha önce alan öğrenciler tekrar seçmeyeceklerdir.

ÖĞRENCİ

Akademik Takvim