Avrupa Birliği Çerçeve Programları kapsamında yürütülmüş olan SEA-EU NET projesinin devamı niteliğinde olan Güneydoğu Asya ve Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı (Southeast Asia and Europe Joint Funding Scheme, SEA-EU JFS) 2020 yılı çağrıları başvurulara açıldı.

Bilim-Teknoloji ve İnovasyon alanlarında açılan çağrılar kapsamında 2+1 kuralı gereği ya ikisi Güneydoğu Asya, biri Avrupa ülkelerinden yahut tam tersi olmak üzere, en az 3 proje ortağından oluşan proje önerileri desteklenecektir.

  • SEA-EU JFS Bilim ve Teknoloji Çağrısına (S&T Call Text) bulaşıcı hastalıklar (COVID-19 ile ilgili araştırmalar dâhil olmak üzere) ve nanoteknoloji tematik alanlarında dördüncü teknoloji hazırlık seviyesine kadar olan temel araştırma proje önerileri ile başvuru yapılabilir. 
  • SEA-EU JFS İnovasyon Çağrısına (Innovation Call Text) dijital sağlık (Bulaşıcı hastalıklar da dâhil olmak üzere) ve biyoekonomi (Bilgi ve İletişim Teknolojileri uygulamaları da dâhil olmak üzere ) tematik alanlarında en az üçüncü teknoloji hazırlık seviyesine sahip olan proje önerileri ile başvuru yapılabilir.

Çağrı ile ilgili detaylı bilgiye ve başvuru koşullarına buradan ulaşabilirsiniz.

Program internet sitesi için tıklayınız.