İslam Ülkelerindeki ve dünyadaki Start-up’ları, girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirerek yatırım fırsatlarını paylaşmak için Gelişen Sekiz Ülke - Teknoloji Transferi ve Değişimi Ağı (D8 - Technology Transfer and Exchange Network - TTEN) kapsamında her yıl “Teknoloji Yatırım Toplantısı” (Technology Investment Meeting - TIM) düzenlenmektedir. Bu etkinliğin üçüncüsü, TIM Sekretaryası ve İran Pardis Teknoloji Parkı ortak organizasyonunda çevrim içi olarak 16-17 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Etkinliğin amacı, Girişimciler için D8 ülkelerindeki yatırım potansiyellerini ortaya çıkarmak ve yatırımcıların doğru fikre ve doğru ekibe ulaşmalarına yardımcı olmaktır. Bunun yanında, tüm ülkelerden Girişimler, Yatırımcılar, Özel Sermaye Fonu ve Fon Toplayıcıların katılacağı bu etkinlik yoluyla, etkin iletişim ve iş ağları oluşturmak da hedeflenmektedir.

Bu yılki TIM etkinliğinin odaklandığı konular aşağıdaki gibidir:

  • Teknolojinin yatırımların geleceğine etkileri
  • Çok uluslu girişimler ve bu girişimlere yatırım
  • Sağlık yatırımcılarının geleceği 
  • Uluslararası ticaret için kripto para birimleri
  • İran'da yabancı yatırım; zorluklar ve fırsatlar
  • Koronavirüs sonrası yatırım fırsatları

Özellikle diğer Start-up’lar ile bir ağ oluşturulması ve yatırımcılarla tanışma imkanı doğurması sebebiyle ülkemizdeki Start-up’lar için önem arz eden söz konusu etkinliğe katılım sağlamak için http://tim.d8tten.org/buy-tickets/ adresi üzerinden online kayıt yapılması gerekmektedir.

TIM-2021 etkinliği için detaylı bilgiye http://tim.d8tten.org/ adresinden ulaşılabilmektedir.