Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı ŞÖNİM Müdürlüğü öncülüğünde, Harran Üniversitesi, KADEM ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında etkinlik düzenledi.  Düzenlenen etkinliğe Vali yardımcısı Ali YILMAZ, Şanlıurfa Valisi Abdullah ERİN’in eşi Gülhan ERİN, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan BİLİCİ, AK Parti MKYK üyesi Vildan POLAT, Büyükşehir Belediye Başkan Nihat ÇİFTÇİ’nin eşi Sema ÇİFTÇİ, İl Emniyet Müdürü Veysel TİPİOĞLU’nun eşi Asuman TİPİOĞLU, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet EKİNCİ’nin eşi Ayşe EKİNCİ, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Üniversitemiz adına ise HARÜKAM müdiresi Dr. Öğr. Üyesi Fatma Şeyma DOĞAN ile merkez müdür yardımcısı Arş. Gör. Döne KARAHAN etkinliğe katılım sağlamıştır.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Hasan BİLİCİ, 2013 yılından bu yana toplamda 7 Bin 132 bayana eğitim verildiğini söyledi. Müdür BİLİCİ, “25 Kasımlar ve geriye kalan her gün bizim için Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günüdür. Biz, kadına yönelik şiddetin ve her türlü şiddetin karşısında duruyoruz. Kadına şiddet, insanlığa ihanettir diyor ve kadına yönelik şiddetle var gücümüzle savaşıyoruz.  Çünkü kadının gücüne, yüceliğine ve eğer fırsat verilirse gerçekleştirebileceği hayallerine inanıyoruz. Coğrafya, kültür, eğitim sınırı tanımayan bu yara, ülkemizde de kanamaya devam ediyor. Bize kan kaybettiren bu yaranın tedavisinde en etkin yolun eğitim olduğuna inanıyorum. Kadına yönelik şiddeti engelleme yolunun, toplumsal hayatta şiddeti meşrulaştıran bakış açılarını kırmakla sağlanabileceği de önemli bir gerçek. Şimdiye kadar düzenlediğimiz eğitimlerle, gerek kendi projelerimiz gerek paydaşı olduğumuz projelerle de kadına yönelik şiddeti engellemek adına her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Öfke kontrolü, stresle başa çıkma, şiddeti önlemeye yönelik farkındalık sağlayarak tutum ve davranış değiştirmeyi hedefleyen eğitim, seminer ve programlarla Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenci velilerine ve tüm kamu kurum çalışanlarına yönelik eğitimler verilmiştir.” dedi.
Vali Yardımcısı Ali YILMAZ, "Bizim medeniyetimiz ve inanç değerlerimizde şiddetin yeri yok ve kadına yönelik şiddet asla mazur gösterilemez. Şiddet, ne biçimde olursa olsun, kadınların hayatına korku ve güvensizliği sokmakta, temel hak ve özgürlüklerini kullanmalarını engellemektedir. Özellikle aile içi şiddet, yaygınlığı tam olarak bilinemeyen, aile mahremiyetinin bir unsuru olarak görülerek gizlenen, bu sebeple de mücadele edilmesi ve önlenmesi güç bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır." şeklinde konuştu.
     Protokol konuşmalarının ardından panel düzenlendi. Panele Harran Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Pınar Şerife YALÇIN ve Dr. Öğr. Üyesi Fatma ÇAKMAK konuşmalarıyla katkıda bulundular. Basında çıkan habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.