Harran Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'' dolayısı ile bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (AÇSHB) Şanlıurfa İl Müdürlüğü, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve HARÜKAM iş birliğinde ‘’Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur Diyelim’’ sloganı ile düzenlenen etkinliklerde kadına yönelik şiddetin farklı boyutlarının ele alındığı panel düzenlendi. Panel AÇSHB Şanlıurfa İl Müdürü Hasan BİLİCİ ve Ak Parti MKYK Üyesi Vildan POLAT'ın günün anlam ve önemine dair konuşmaları ile başladı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Esra SİVEREKLİ’nin yürüttüğü panelde TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Cevahir Asuman YAZMACI ‘’Girişimcilikte Kadın’’ konulu sunumda iş hayatında kadınların karşılaştıkları güçlüklere yer verdi. HARÜKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun ÇADIRCI ‘’ Akademisyen Kadın Olmak’’ sunumu ile ülkemizde kadın akademisyenlerin durumu ve yaşadığı sorunlar konusuna değindi. AÇSHB ŞÖNİM Sosyal Hizmet Uzmanı Rezzan YAVUZ ise ‘’Kadın Alanındaki Çalışmalar’’ konusunda bilgilendirmeler yaptı ve birimlerin çalışma koşullarını aktardı . Ak Parti MKYK Üyesi Vildan POLAT, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Sabri ÇELİK’in eşi Leyla ÇELİK, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürü Hasan BİLİCİ’nin yanı sıra birçok akademisyen ve konuğun katıldığı panel katılım belgelerinin takdimi ile son buldu.

Etkinlikler kapsamında HARÜKAM ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından stand açılarak tanıtım ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.  ‘’Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur Diyelim’’ sloganı ile hazırlanmış olan afiş üzerine katılımcılar tarafından renkli boyalar kullanılarak el izi baskı yapıldı. Hazırlanmış olan afiş farkındalık yaratmak amacıyla sergilenmektedir.