HARÜSEM ulusal ve uluslararası pek çok projeye yürütücülük yapmaktadır.

1- Harüsem Kreşleri Projesi. 2015
Bu proje kapsamında Şanlıurfa genelinde 3 adet kreş hizmete sokulmuştur. Kreşler hizmet vermeye devam etmektedir.

2- Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi. 2017. 2.700.000 TL
Harran Üniversitesi-GAP Bölge Kalkınma İdaresi-GAPTAEM-ŞESOB-UNDP ortaklığıyla, Güneydoğu Anadolu Bölgesine o güne kadar yapılmış en büyük bütçeli eğitim ve istihdam projesinde (Devlet yatırımları hariç) HARÜSEM dil ve meslek eğitimlerini üstlenmiştir. 800 Suriye'li zorunlu sığınmacı ve 400 Türk vatandaşı dil ve meslek eğitimlerine alınmış, istihdam edilmelerine yardımcı olunmuştur.

3- ​HOPES 17/195, Suriye’li Gençler için Yüksek Öğrenim ve Kariyer Mentorluğu Projesi. 2018. 9.100 Avro
Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile ortak yürütülen HOPES 17/195 numaralı proje kapsamında 4 ilde (Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kilis) dil eğitimleri düzenlenmiştir.

4- Danimarka Mülteci Konseyi (DRC) ITB 45-18 Projesi. 2018-2019. Yaklaşık 2.500.000 TL
DRC ile ortak yürütülen proje kapsamında 5 ilde (Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Kilis) dil eğitimleri düzenlenmektedir.

5- Kadınlar ve Çocuklar İçin Güvenli Alanlar Projesi. 2017-2020. Yaklaşık 10.000.000 TL
HARÜSEM yürütücülüğünde ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sağlık Bakanlığı ortaklığıyla, Suriyeli zorunlu sığınmacılar için Şanlıurfa genelinde 5 adet Kadın ve Çocuk Sağlık Merkezi işletmektedir. Devteşti, Süleymaniye, Hayatel Harrani, Eyyübiye ve Yenice semtlerinde bulunan merkezlerimizde Suriyeli bayanların sağlıklı gebelik takipleri ve bebeklerin ilk 6 aylık aşıları ücretsiz olarak yapılmaktadır. Sahada görev yapan 20'yi aşkın sağlık aracımız kapı kapı dolaşarak bu alanda hizmet vermektedir. Ayrıca, merkezlerimizden sağlık hizmeti alan bayanlar ve çocuklar için talebe göre Türkçe dil eğitimleri, meslek eğitimleri, farkındalık aktiviteleri ve seminerler düzenlenmektedir.

6- Harran-GAP Stem Projesi. 2018-2019. 563.000 TL
HARÜSEM-GAP Bölge Kalkınma İdaresi-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığında yürütülecek olan proje kapsamında Şanlıurfa merkezde, ilçelerde ve köylerde MEB'e bağlı okullardaki öğretmenler ve öğrencilere Stem eğitimleri verilecektir. Ayrıca, robotik kodlama, Android yazılımlar, insansız hava aracı, engelli vatandaşlarımız için vücut organları imalatı, vb. konularında da prototip üretimler yapılacaktır.

7- Harran Üniversitesi Hastanesine Arapça ve Kürtçe Tercüman
HARÜSEM-UNFPA ortaklığıyla yürütülen bir proje kapsamında Şanlıurfa'da yaşayan mülteci ve yerel halkın hastanede daha iyi hizmet alabilmeleri için Harran Üniversitesi hastanesinde 1 Arapça ve 1 Kürtçe bilen tercüman halkımızın hizmetine tahsis edilmiştir.

PİXEL

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

Bilgi talebi, istek, memnuniyet, öneri ve şikayetleriniz için bu bağlantıya tıklayarak kayıt oluşturabilirsiniz.

SERTİFİKA DOĞRULAMA