Gıda ve Personel Hijyeni
23 Aralık 2020 Çarşamba 18:38 tarihinde yayınlandı.
Hemen Başvur
Gıda ve Personel Hijyeni
Kursun İçeriği
- Hijyen, beslenme kavramalrının tanımlanması, besin maddeleri ve türleri
- Besin maddelerinin kirlenmesine veya bozulmasına yol açan etkenler, besinleri satın alırken veya saklarken uyulması gereken hijyen kuralları
- Besinlerin pişirilmesi ve servisi sırasında uyulması gereken hijyen kuralları, gıda güvenliğinin sağlanması, genel temizlik kuralları
- Kişisel hijyenin sağlanması, hijyen rehberi
- HACCP, bakterilerin besinlere bulaşma yolları ve gıda zehirlenmeleri
Öğrenim Çıktıları
1. Dezenfeksiyon, sanitasyon ve hijyen kavramları arasındaki ilişkiyi doğru anlayarak personelin hijyenini sağlamak için gerekli tedbirleri öğrenir
2. Besin maddelerinin genel özellikleri, bu besin maddelerin bozulmasına veya çürümesine yol açan faktörleri doğru tespit eder
3. Besinlerin hazırlanmasında ve korunmasında gerekli olan temizlik kurallarını öğrenir.
Ücret ve Eğitim Süresi
...2. Besin maddelerinin genel özellikleri, bu besin maddelerin bozulmasına veya çürümesine yol açan faktörleri doğru tespit eder
3. Besinlerin hazırlanmasında ve korunmasında gerekli olan temizlik kurallarını öğrenir.