Üç gün sürecek olan bu çalıştayda, Suriyeli sığınmacıların ruh sağlığı ihtiyaçlarını belirleme, akademik network oluşturma ve uluslararası araştırmaya dayalı iş birliği için kapasitenin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Birleşik Krallık’tan Keele Üniversitesi Psikoloji bölümü, Queen’s Univesity of Belfast Türkiye’den Harran Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesiyle ortaklaşa olarak  Birleşik Krallık ve Türkiye’den katılımcılar için 5 Eylül 2022’de başlayan hafta içinde bir çalıştay organize etmektedir. Bu proje İngiliz Konseyi (British Council) tarafından finanse edilmektedir.
 
Üç gün sürecek olan bu çalıştayda, Suriyeli sığınmacıların ruh sağlığı ihtiyaçlarını belirleme, akademik network oluşturma ve uluslararası araştırmaya dayalı iş birliği için kapasitenin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Çalıştaya katılmak için başvuru gerekmektedir.
 
Dahil olan imkanlar: Uluslararası (Birleşik Krallık-Türkiye) ve ulusal (İstanbul) gidiş dönüş uçuş biletleri, üç günlük konaklama, kahvaltı ve öğle yemeği organizasyon tarafından karşılanacaktır. Seyahat sigortası (zorunlu), şehir içi ulaşım, (gerekli ise) Türkiye vize başvuru ücreti ve akşam yemeği ücretleri katılımcılara aittir, organizasyon tarafından karşılanmamaktadır.
 
Kimler başvurabilir? Birleşik Krallık ve Türkiye'de bulunan ve ağır dezavantajlı topluluklar arasında ruh sağlığı ve iyi oluş üzerinde çalışan, kariyerinin başında ve orta döneminde olan, Britanyalı ve Türk araştırmacıları katılmaya davet ediyoruz.
 
Nasıl Başvurulur? Lütfen, ilgi alanlarınızı, uzmanlıklarınızı, uluslararası işbirlik(ler)inizi ve gelecekteki araştırma planınızı içeren bir niyet mektubunu (en fazla 500 kelime) özgeçmişiniz ile beraber aşağıda belirtilen e-posta adresine gönderiniz.
 
Uygunluk kriterleri: Birleşik Krallık veya Türkiye'deki bir üniversite veya araştırma kurumunda akademik pozisyonda (araştırma ve/veya öğretim) bulunma veya bağımsız araştırma kapasitesini geliştirmiş ve yayınlarını kanıtlayabilen tez dönemi doktora öğrencisi olmanız beklenmektedir. Eğer tez döneminde iseniz, lütfen başvurunuz esnasında (yaklaşık) tez teslim tarihinizi de belirtiniz. Ayrıca, en az IELTS 6.5 seviyesinde (sertifika gerekli değildir) İngilizce yeterliliğine sahip olmanız, araştırma yöntemlerini iyi düzeyde bilmeniz, ve ek olarak ruh sağlığı ve ilişkili alanlarda güçlü bir araştırma geçmişine sahip olmanız gerekmektedir.
 
Özellikle, engelli ve kadın araştırmacıların bu çağrıya başvurmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.
 
Lütfen, sorularınız ve başvurularınız için konu satırına e-postanızın niteliğine bağlı olarak “MHR Taskforce-soru/başvuru” yazarak h.unver@keele.ac.uk adresine e-posta gönderin.
 
 
 

SOSYAL MEDYA

HAFTALIK BÜLTEN

Haftalık Göç Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Email Adresiniz*

DUYURULAR









İLETİŞİM

hugoc@harran.edu.tr

Tel: 0414 318 3006

Fax: 04143183190
Cep: 0545 336 40 32
Harran Üniversitesi Rektörlüğü Yenişehir Yerleşkesi,
63300 Şanlıurfa