Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya tarafından desteklenen “Biz Birlikteyiz!” projesi kapsamda Türkiye’den ve Almanya’dan gençler internet üzerinden bir araya gelerek deneyimlerini paylaşıyorlar.
Türkiye’den Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜGÖÇ) ve Almanya’dan Verein für Wissenschaft, Integration und Religion e.V. (WİR) Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen ve Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya tarafından desteklenen “Biz Birlikteyiz!” projesi kapsamda Türkiye’den ve Almanya’dan gençler internet üzerinden bir araya gelerek deneyimlerini paylaşıyorlar. 

“We are Together! – Biz Birlikteyiz! – Wir sind Zusammen!” Projesine Türkiye ve Almanya’dan 34 genç katılım sağlıyor. 26 Temmuz’da başlayan proje yaklaşık olarak sekiz hafta sürecek.

Projenin tanışma toplantısında gençler gençler birbirlerini tanıma imkanı bularak grup dinamiği sağlanmış oldu. Gençler ilk toplantılarında hep beraber bu zor günlerde “Biz Birlikteyiz - Wir sind zusammen” dediler. Proje kapsamında farklı kültürlerden bir araya gelen gençler kültürleri ile ilgili paylaşımlarda bulunuyor, Türkiye ve Almanya deneyim ve tecrübelerinden bahsediyorlar. Bir arada uyum yakalayan gençler her hafta bir farkındalık etkinliği düzenleyerek, projenin daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyorlar. Bu projenin gelecekte yeni projeler için ilk adım olduğuna inanıyorlar. Alanlarında uzman akademisyen ve eğitmenler tarafından sunumlar dinliyor ve proje yazma, sosyal girişimcilik ve sosyal uyum konularında eğitimler alıyorlar. Gençlerin aktif eğitmenlerin pasif durumda olduğu deneyimsel öğrenme metodlarının online olarak kullanıldığı proje kapsamında bulunan bir diğer etkinlik ise genç katılımcıların birer kısa film çekmeleri. Gençler kısa filmlerini ‘’Biz Birlikteyiz - Wir sind zusammen’’ teması ile çekmeye hazırlanıyorlar. Proje sonunda tüm katılımcılara sertifika ve sürpriz hediyeler verilecek.

Proje katılımcıları ‘’Bu proje ile biz Türkiye ve Almanya’da yaşayan gençler olarak, göçmen ve yerel halkın birlikte barış içerisinde yaşayabileceği, zor durumlarda birbirlerini destekleyebileceği, birbirlerinin tecrübelerinden faydalanabileceği ve yaşanan sorunlar karşısında çözümler üretmek üzere bir platform oluşturmayı amaçlıyoruz. Böylelikle Türkiye ve Almanya olarak insanlık onuruna yakışır daha iyi bir dünyanın hayalini kurmanın mümkün olduğunu göstermek istiyoruz. Bu yüzden “Biz Birlikteyiz – Wir sind Zusammen!” diyoruz.” şeklinde projelerini özetliyorlar.  

Daha fazla bilgi için: www.wearetogether.live adresini ziyaret edebilirsiniz.
 






SOSYAL MEDYA

HAFTALIK BÜLTEN

Haftalık Göç Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Email Adresiniz*

DUYURULAR









İLETİŞİM

hugoc@harran.edu.tr

Tel: 0414 318 3006

Fax: 04143183190
Cep: 0545 336 40 32
Harran Üniversitesi Rektörlüğü Yenişehir Yerleşkesi,
63300 Şanlıurfa