Fakültemizde İlahiyat Akreditasyon Ajansı tarafından 03.06.2021 tarihinde  Kurum Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya fakültemiz yönetimi ve akademisyenleri katıldılar. Toplantı saat 13:00'da Dekan hocamız Prof. Dr. Celil Abuzar'ın selamlama konuşması ile başladı. Dekanımız,  Fakültemizin kalitesini daha üst düzeye çıkarmak için İAA ile işbirliğin önemini belirtti.

Prof. Dr. Celil Abuzar hocamızdan sözü olan İAA üyesi Doç. Dr. Rıfat Türkel, Ajansın 'Kurum Bilgilendirme' toplantılarının önemine dikkat çekti. Daha sonra İAA'nın amacı ve işleyişi üzerinde durdu.  İlahiyat Akreditasyon Ajansının Bilgilendirme  Faliyetleri,Çalıştaylar, Uluslararası Bilgilendirme,  Mentörlük Faliyetleri, Kurul Toplantıları ve Değerlendirme Eğitimleri gibi faaliyetlerde bulunduğunu belirten Türkel,  Ajans'ın işleyişi hakkında da detaylı bilgiler verdi. 

Son olarak İAA'nın Akreditasyonla neleri amaçladığı üzerinde duran Türkel;
- Öğrenim amaçlarına yönelik kazanımların öğrencilere kazandırılacağı anlamına gelir.
- Diplama ve ünvanlar karşılaştırılabilir.
- Öğrenci ve öğretim elemanlarının kurumlar arası  değişimi arttırır.
- Uluslararasılaşmaya katkı sağlar.
- Rekabet avantajı kazandırır.  
diyerek bu beş kazanım üzerinde detaylı açıklamalarda bulundu. Toplantı, katılımcıların soru ve iyi niyet temennileri ile son buldu. Bilgilendirme toplantısı duyurusu İAA’nın ana sayfasında da yapıldı.




                         

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)

BOLOGNA

 

ACİL DURUM TELEFONLARI

Acil Durum 7/24: 0533 156 97 26
Osmanbey Nizamiye: 0414 318 36 47