İlahiyat Fakültemiz ve Aydın Genç Kulübümüz iş birliği ile düzenlenen “Sezai Karakoç bize ne söyledi?” konulu konferans, öğrencilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Konferansa, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzer, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Konferans İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar’ın açış konuşmasıyla başladı.

Açış konuşmasından sonra, Sezai Karakoç’u yakından tanıyan ve onunla çeyrek asırlık bir geçmişi bulunan Edebiyatçı-Yazar Saadettin Acar, merhum Sezai Karakoç’un düşünce dünyasını anlattı. Sezai Karakoç’un dünya çapında bir şair olduğunu, onun günümüz insanlarına etkisi çok büyük olan dokunuşlar yaptığını, gelecekte değerinin daha iyi anlaşılacağını söyledi. Sezai Karakoç’un Müslüman kimliğinin, şairliğinin önünde olduğunu belirten Edebiyatçı-Yazar Acar; “Şiirleri ile bizlere yeni ufuklar açmıştır. Sezai Karakoç bir öncüdür. Medeniyet mirasımızla buluşmamız için kapıyı aralamıştır. Bundan sonra bizlere büyük işler düşmektedir. Üstadın kitapları ve hayatını biz ve genç nesiler iyi okumalı ve hayatımıza tatbik etmeliyiz” diye konuştu.

Program günün anısına plaket ve armağan takdimi ile sonra erdi.






                         

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)

BOLOGNA

 

ACİL DURUM TELEFONLARI

Acil Durum 7/24: 0533 156 97 26
Osmanbey Nizamiye: 0414 318 36 47