İlahiyat Fakültemizce "İslam ve İrşad" temasıyla "16.Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu" düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi tarafından 2007 yılından beri her sene Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında çağımızın şartlarına uygun konuları içeren bir sempozyum düzenleniyor. Son dört tanesinin uluslararası düzeyde gerçekleştirildiği sempozyumda sunulan tebliğler dijital ortamda yayımlandığı gibi, konu bütünlüğü dikkate alınarak geliştirilen bazı metinler de ayrıca kitap olarak basılıp dağıtılıyor.

Hz. Peygamber döneminde başlayan uygulamanın ilkelerinden hareketle İslam Tarihi boyunca bu konuda ortaya konulmuş başarılı tecrübeleri gün yüzüne çıkarmak, günümüz imkân ve teknolojilerinden yararlanarak İslami değerlerin anlatılmasını sağlamak, bu konuda farkındalık oluşturulması amaçlanan sempozyum, ‘İslam ve İrşad’ temasıyla gerçekleştirildi.

Mehmet Akif İnan Konferans salonunda açılışı gerçekleşen sempozyuma, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Sabahaddin Zaim Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Diyanet İşleri eski başkan yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar, akademisyenler, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan 16.Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumunun açış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar yaptı.

Peygamberimizin Müslümanlar için rehber, rol model olduğunu belirten Prof. Dr. Celil Abuzar; “O bizim için ilk örnek, yaşayan canlı Kur’an’ımız, dünya ve ahiretimizin huzur kaynağıdır.  Onun her bir sünneti, her bir hadis-i şerifi yolumuzu aydınlatan birer fener gibidir. Peygamberimiz, söylemleri ve fiilleriyle bizleri aydınlatmıştır. Neden toplumla ve özellikle gençlerle iletişim kurmada zorluk çekiyoruz. Bu sempozyumda bu ve benzeri sorulara cevap aranacaktır. Bu güzel ve anlamlı etkinliğe katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Celil Abuzar’ın açış konuşmasının ardından, Sabahaddin Zaim Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Diyanet İşleri eski başkan yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın konferansına geçildi.

Prof. Dr. Hasan Kamil konuşmasında; “İrşad, manevî dünyamızı şekillendiren en önemli eğitim metodudur. Görsel ve dijital medya bizim dünyamızı mamur etme yerine ifsad ediyor. Şu anda sosyal medya bir mürşid durumuna geldi. Amacının dışında istimal edilen sosyal medya, bir tuzak halini almaktadır. Bizim ve çocuklarımızın bilinçaltına farkına varmadan yaşayış tarzımıza, örf ve adetlerimize muhalif duygu ve hareketleri yerleştirmektedir. Bireyler sosyal medya kullanırken başarılı olduğu durumlarda kendisinin vaz geçilemez olduğunu düşünürken diğer yandan ise aksi bir durumla karşılaştığı zaman ise tükenmişlik sendromuna düşmektedir. Ailemize çok dikkat edelim. Çocuklarımız kiminle arkadaşlık ediyor, internet kullanırken hangi sitelere giriyor. Bunlara dikkat etmeliyiz. İrşad vasıtası ve araçlarını günümüz şartlarına uyarlamalıyız. İnsanlar sosyal medyayı çok kullanıyor. Biz de sosyal medya mürşidleri yetiştirmeliyiz” dedi.

Prof. Dr. Hasan Kamil’in konferansının ardından, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonundaki oturumlara geçildi.

Birçok ulusal ve uluslararası üniversite ve kurumun katkı sağladığı, yüze yakın bilim insanının bildiri sunduğu 16. Mevlid-i Nebi Sempozyumu, "Değerlendirme ve Kapanış Oturumu" ile sona erdi.

Kaynak: Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

                         

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)

BOLOGNA

 

ACİL DURUM TELEFONLARI

Acil Durum 7/24: 0533 156 97 26
Osmanbey Nizamiye: 0414 318 36 47