Fakültemiz İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer SABUNCU
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davetiyle Ülkemizi Moğolistan’da Temsil Etti.
 
Moğolistan Kültür Bakanlığı ev sahipliğinde Ulanbator'da 18-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen "NOMADS" Dünya Kültür Festivali'ne ülkemizi temsilen 14-24 Ağustos 2023 tarihleri arasında Bakanlığımız Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı; Ebru Sanatçısı, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer SABUNCU tek sanatçı olarak katıldı.
Sabuncu, Moğolistan Kültür Bakanı Sayın Ch. Nomin Hanımefendinin davetine icabet etti. Ebru sanatının Unesco'da Türkiye adına tescillendiğini belirtti, sanatımız hakkında bilgi verdi. El emeği eserini hediye etti, bakan hanım kendileri de hediyelerde bulundular ve temsilimizden ötürü mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Ebru sanatımız Moğolistan’da çok büyük ilgi gördü. Sanatçının dikkatle gezilen 16. Kişisel sergisinin yanı sıra ebru yapım aşamaları ve uygulaması da büyük ilgi ve heyecan uyandırdı. Sabuncu’ya ödül ve plaket takdim edildi.
Ulanbator Büyükelçiliğimizi ve Din Hizmetleri Müşavirliğimizi de ziyaret eden Doç. Dr. Ömer Sabuncu Hocamızı yetkililer yalnız bırakmadı.
 
Doç. Dr. Ömer Sabuncu Hocamızın kısa sanat öz geçmişi şu şekildedir:
2009 Yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, 15. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışmaları, Ebru Dalında Türkiye birincisi olarak “Başarı Ödülü”ne layık görüldü.
2014 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davetiyle Hocası Timuçin Tanarslan’la birlikte UNESCO Genel Merkezi’nde Ebru Sanatının Türkiye adına tescillenmesinde Ülkemizi temsil etti. 
2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca desteklenen bir proje kapsamında 4 üniversitede “Ebru Sanatı Semineri, Uygulama ve Sergisi” adıyla sanatı gençlerle buluşturdu.
2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın daveti ile “Çin’de Türkiye Turizm Yılı” Etkinlikleri kapsamında Pekin ve Shanghay’da klasik sanatlarımızda Ebru sanatı tanıtım programlarında yer aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı “Türk Süsleme Sanatları Sanatkârı” unvanıyla Sanatçı Tanıtma Kartı sahibidir.






                         

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)

BOLOGNA

 

ACİL DURUM TELEFONLARI

Acil Durum 7/24: 0533 156 97 26
Osmanbey Nizamiye: 0414 318 36 47