HARRAN ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ

Şanlıurfa İlahiyat Fakültesi, 27 Haziran 1987 tarihinde 3389 Sayılı Kanun’la ilk olarak Gaziantep Üniversitesi bünyesinde kuruldu ve 1988–1989 Akademik Yılında Şanlıurfa’da öğrenime başladı. Fakülte daha sonra 3 Temmuz 1992 tarihinde Harran Üniversitesi’nin kurulmasıyla beraber bu üniversiteye bağlı bir birim olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Fakültemiz 2017 yılında 30. yılını kutlamanın heyecanını yaşamaktadır.

Fakültemiz, Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri ve İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere üç bölümde eğitim faaliyetini sürdürmektedir. Bu bölümler akademik ve araştırmaya yönelik bölümler olup lisans seviyesinde öğrenci kabul etmemektedirler. Temel İslam Bilimleri ve İslam Tarihi ve Sanatları bölümleri lisansüstü yüksek lisans ve doktora programlarına sahipken Felsefe ve Din Bilimleri bölümü ise sadece yüksek lisans programına sahiptir.

HRÜ İlahiyat Fakültesi olarak hedefimiz talebelerimizin ferdi oldukları İslam Medeniyeti’ne dair bir tasavvura sahip, İslami İlimlerde behre sahibi, farklı görüş ve yapıcı eleştirilere saygı duyan, toplumun değişim ve gelişimine duyarlı birer birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Fakültemiz lisansüstü programlarında ise talebelerin seçtikleri alanda derinlemesine inceleyerek alanlarına bilimsel ve akademik katkı yapacak seviyeye gelmeleri için çaba göstermektedir.

Fakültemiz lisans programı mezunları, genelde orta öğretimde öğretmen olarak ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda da çeşitli seviyelerde din görevlisi ve idareci olarak iş bulabilmektedirler. Son dönemde akademik çalışmalara yönelimin arttığı fakültemizden mezun olacak olan talebeler üniversitelerde de istihdam edilebilmektedir.

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)

BOLOGNA

ACİL DURUM TELEFONLARI