'Bilişimde İlk Kariyer' Projesi Kapsamında Eğitimler Başlıyor

Şanlıurfa’da gençleri yazılım alanında eğitmek için düzenlenecek olan etkinlikleri kapsayan 'Bilişimde İlk Kariyer’ projesi, Harran Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek. Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin girişimleriyle ve Avrupa Birliği desteğiyle gerçekleştirilecek proje kapsamında düzenlenecek eğitimler için Harran Üniversitesi ve Kodluyoruz Derneği arasında ortak protokol imzalandı.

İmza törenine, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kısa, Kodluyoruz Derneği’nden Ayşegül Taşıtman Arslan, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiftçi, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkan yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Nagehan İlhan ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hadi Suzer katıldı.

İmzalanan protokol kapsamındaki eğitim programları Mühendislik Fakültesi koordinatörlüğünde ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü gözetiminde Mart - Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Program kapsamında, eğitim ile teknoloji alanında bir kariyer hedefleyen gençlere ücretsiz olarak bilişim alanındaki güncel konuları içeren, sektörün ihtiyaçlarına yönelik yazılım eğitimleri sunulacak. Harran Üniversitesi öğrencileri ve dışardan katılımcılar eğitimde yer alabilecek.

Bu eğitimlerin üniversitemiz öğrencileri için büyük bir fırsat niteliğinde olduğunu belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Öğrencilerimiz için mezun olmadan sektöre hazırlanma noktasında böyle eğitimler büyük önem taşımaktadır. Öğrencilerimizin araştırma-geliştirme faaliyetlerine üniversite döneminde başlamalarına vesile olması açısından söz konusu eğitimlerin faydalı olacağına inanıyorum” dedi.