Harran Üniversitesi lisans projesi desteği alan ve öğretim üyemiz Doç. Dr. İ. Berkan Aydilek danışmanlığında yürütülen projelerle, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerimiz “TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında” büyük başarılar elde ettiler.

Fatih İlgen, Shahed Alali Alghrsi ve Mohamed Allak’ın görev aldığı “Yol Takibi ve Trafik Işığı Tespiti Yapabilen Otonom Bir Araç Prototipi” projesi “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” kategorisinde birinciliği, Mücahit Öztürk, Yunus Yaşar ve Muhammed Enes Yiğit’in görev aldığı “Tekil Bir Görev İçin Aynı Anda Birden Fazla İHA'nın Çalıştırılması ve Otonom Olarak Hareket Ettirilmesi: Sürü İHA” projesi ise “Savunma, Uzay ve Havacılık” kategorisinde ikinciliği elde ettiler.

Takımlar İstanbul’da yapılacak TEKNOFEST’teki final yarışmalarında Üniversitemizi ve diğer bölge üniversitelerini temsil edecekler.