Harran Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından öğrencilerin pratik bilgilerinin artırılması, çalışma şartlarının incelenmesi ve sanayi-üniversite iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Şanlıurfa Organize ve Evren Sanayindeki üç fabrikaya teknik gezi düzenlendi.

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Bulut’un gözetiminde bölüm öğretim elemanları Dr. Öğretim Üyesi Yusuf İşıker, Öğr. Gör. Osman Avni Servi, Arş. Gör. Abuzer Açıkgöz ile bölüm öğrencileri, Evren Sanayindeki Kılıçlar Döküm San. Tic.Ltd.Şti, Şanlıurfa Organize Sanayindeki Badıllı Zirai Aletler İmalat Tic. San. Ltd. Şti. ve Fırat Motor Pompa Elk. San. Tic. Ltd. Şti. fabrikalarını gezdiler.

Öğrenciler, fabrikalardaki makinaları, üretim ve imalat aşamalarını görme fırsatı buldular. Ayrıca işletmelerde yapılan AR-GE ve inovasyon projelerini yerinde inceleyerek AR-GE faaliyetlerinin işletmelere kattığı katma değeri yakından gördüler.

Harran Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Bulut, teknik gezilerin devam edeceğini söyleyerek katkılardan dolayı Harran Üniversitesi Rektörlüğüne ve sanayicilere teşekkür etti.