Harran Üniversitesi İş Birliğiyle Global Game Jam Etkinliği Düzenlenecek

Harran Üniversitesi’nin iş birliğinde Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne bağlı Zeugma Oyun Teknolojileri ve Oyunlaştırma Merkezi (ZOOM)’nde Global Game Jam (GGJ) etkinliği düzenlenecek.

Etkinlik 31 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında 7 üniversitenin (Harran Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi) ortaklığında gerçekleştirilecek. Etkinlikte katılımcılar, takımlar halinde GGJ tarafından belirlenen tema etrafında iş birliği ve dayanışma ile yenilikçi oyunlar geliştirecekler.

Global Game Jam (GGJ) tüm dünyada aynı anda başlayan ve katılımcıların 48 saat boyunca uyumadan GGJ tarafından belirlenen temaya göre dayanışma ve yardımlaşma ile oyun geliştirdiği evrensel bir etkinliktir. GGJ’nin amacı, oyunla ilgilenen herkesi bir araya getirerek yaratıcılık, iş birliği ve deneysellik ögelerini takım ile bütünleştirip yaratıcı oyunlar çıkarmaktır.

Global Game Jam değişik alanlardan ve her türlü tecrübe seviyesinden katılımcılara açıktır. Profesyonel oyun geliştiricilerden eğitimcilere, sanatçılardan oyun tasarımcılarına farklı uzmanlıklara sahip insanlar etkinliğe katılabilir. Etkinliğin başlamasıyla birlikte katılımcılar yeni fikirler üretirler, bu fikirleri birbirlerine anlatırlar ve takımlar kurarak birer proje üzerinde çalışırlar. Başvuru ve detaylı bilgi için:   https://zoom.hku.edu.tr/  adresi ziyaret edilebilir. Son başvuru tarihi 19 Ocak 2020’dir.