Harran Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesine Teknik Gezilerine Devam Ediyor.
Makine Mühendisliği Bölümü, üniversite-sanayi işbirliği, bölüm öğrencilerinin sürekli gelişimi ve pratik bilgilerinin arttırılması hedefleri kapsamında 2019-2020 eğitim-öğretim yılı 3. Teknik gezisini Şanlıurfa organize sanayi bölgesinde bulunan üç fabrikayı ziyaret ederek gerçekleştirdi.  Makine Mühendisliği Bölüm öğretim elamanları Öğr. Gör. Şıh Müslüm AÇIKER ve Arş. Gör. Abuzer AÇIKGÖZ ile bölüm öğrencileri Şanlıurfa Organize Sanayindeki Aksal Tekstil ve Elyaf San. Tic. Ltd. Şti, Şanlıurfa Fabrikası, Termosan Çelik San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Meksan Transformatör Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. fabrikalarını gezdiler. Fabrikalarda çalışan mühendislerle beraber hammadde girişinden nihai ürün aşamasına kadar bütün süreçleri beraber inceleme fırsatı bulan öğrenciler pratik bilgilerini de arttırmış oldu. İşletme müdürleri ve sahipleriyle de tanışma imkânı bulan öğrenciler sanayi de çalışmak için gerekli niteliklerin neler olması konusunda bir söyleşide gerçekleştirdiler. Nitelikli Mühendislerin ülkemizi hem ürün kalitesi hem de üretim yöntemi olarak diğer ülkeler ile daha rekabetçi bir konuma getireceğini vurgulayan fabrika sahipleri öğrencilerden kendilerini sürekli geliştirmelerinin önemini anlattı. Harran Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin BULUT sanayiye teknik gezilerin devam edeceğini söyledi ve Makine Mühendisliği Bölümü olarak katkılarından dolayı Harran Üniversitesi rektörlüğüne ve sanayicilere teşekkür etti.