Harran Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Programları MÜDEK tarafından tekrar akredite edildi 
 
Harran Üniversitesi İnşaat Mühendislği programının MUDEK akreditasyon belgesi 30 Eylül 2021 yılına kadar uzatılmıştır. Kısa adı MUDEK olan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE) ve Washington Accord onaylarıyla YÖK tarafından tanınan Türkiye’nin tek akraditasyon kuruluşudur. MÜDEK kurulları, komiteleri, çalışma grupları ve akreditasyon değerlendirme takımlarında görev alan tüm kişiler herhangi bir ücret almadan gönüllülük esasına göre çalışmakta olup ülkemizin seçkin öğretim üyelerinden oluşmaktadır. 
Harran Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Programı 2015 yılından beri sürekli olarak MUDEK tarafından değerlendirilmekte ve akreditasyonunu korumaktadır. 2011 yılından beri istenen ölçütlere uyumlu olacak şekilde, İnşaat Mühendisliği Programı yeni bir yapılanma gerçekleştirerek, bu kapsamdaki ders planları, dersler, içerikler, krediler, ders kalite düzeyleri, teknoloji kullanımı, pratik uygulama, fiziki olanaklar, laboratuvar ve bilgisayar olanakları gibi tüm başlıklarda köklü değişiklikler yapılmıştır.  
Bu kapsamda inşaat mühendisi adayı öğrencilerin beklediği eğitim-öğretim kalitesine uygun, en üst düzeyde standart bir öğrenim süreci Harran Üniversitesinde sunulmaktadır. Bu akreditasyon sayesinde, İnşaat Mühendisliği Programında mezun öğrencilerimizin diplomaları uluslararası geçerlilik kazanmaktadır. Şanlıurfa’da İnşaat Mühendisliği Programında sunulan diplomalar Avrupa ve Amerika'da geçerli olan EUR-ACE Etiketli sertifika ile birlikte verilmektedir. 
İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat ALGIN konu hakkında yaptığı açıklamada öncelikli olarak emeği geçen herkese teşekkür etmiştir. ALGIN açıklamalarında “ 2015 yılında ilk MUDEK akreditasyonunu aldığımızda artık İnşaat Mühendisliği lisans programı için Oxford’a gitmeye gerek olmadığını Harran Üniversitesinde de oradaki kadar iyi bir öğretimin olduğunu belirtmiştim, artık son 5 yıl boyunca tüm MUDEK denetimlerini geçen ve çok başarılı teknik bir kadroya sahip olan bir bölüm olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bizim hem lisans hem de lisansüstü eğitim-öğretim kalitesinde rakiplerimiz Oxford’dur, Cambridge’dir, MIT’dir. Artık Lisansüstü eğitim için de dünya üniversiteleriyle yarışacak düzeyde yeterliyiz, bilgiyi en üst düzeyde geliştiriyor ve öğrencilerimize en kaliteli şekilde sunuyoruz” dedi. 




7