Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması, 2012 yılından itibaren her yıl Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen ve ülkemizden geleceğin otomotiv teknolojileri ve mobilite konusunda start-up çıkaran, bunları sahiplenerek büyüten bir etkinliktir. OİB bu etkinlikle, katma değerli ürün ve teknolojilerin geliştirilerek ihracatın artmasına katkı sunulmasını amaçlamaktadır.

 

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışmaları ile OİB, kazananlara sunduğu nakdi ödüllere ek olarak, projelerin hayat bulması ve yeni girişimciler yetişmesi için İTÜ ARI Teknokent ile iş birliği yapmakta, ayrıca dereceye giren projelerin İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezinde geliştirilmesine destek olmakta, girişimcileri sanayileşme yolunda danışmanlıktan prototipe, laboratuvardan sanayi ile buluşmasına kadar birçok fırsattan yararlandırmakta ve aynı zamanda İTÜ BigBang sahnesinde yarışmaya hak kazandırmaktadır. OİB sayesinde girişimciler, aynı zamanda otomotiv sanayinin deneyiminden ve geniş ağından faydalanma ayrıcalığı da elde ediyor.

 

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması OİB tarafından düzenlenmekle beraber Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde gerçekleştirilmektedir. Bugüne kadar 4 binden fazla projenin katıldığı ve değerlendirdiği yarışmada, 193 projeye destek olunurken, 51 proje de ödüllendirilmiştir. İTÜ Çekirdek’ten kuluçka desteği de alan start-up’larımızın yüzde 46’sı şirketleşmiş ve toplamda 537 kişiye istihdam sağlar duruma gelmişlerdir. Ciroları 96 milyon TL’ye ulaşan bu girişimlerin aldığı toplam yatırım tutarı ise 61 milyon TL düzeyine ulaşmıştır.

 

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması, bu yıl 18 Ekim 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirilecektir. Geleceğin otomotiv trendleri ve mobilite teknolojilerini belirleyecek yarışma için 3 Eylül 2021 tarihine kadar başvuru yapılabilmektedir. Yarışmaya sektör profesyonelleri, akademisyenler, Ar-Ge-Teknopark çalışanları, tasarımcılar, girişimciler, serbest çalışanlar ve öğrencilerin katılabilecekler ve 18 yaşını tamamlayan adaylar başvurabilecektir.

 

Bu yılki teması “Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler” olan Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışmasında, sektörde fark yaratacak yenilikçi projelere toplamda 500 bin TL ödül verilecektir. Bu kapsamda yarışmada birinciye 140 bin TL, ikinciye 120 bin TL, üçüncüye 100 bin, dördüncüye 80 bin TL ve beşinciye 60 bin TL ödül takdim edilecektir.

 

Ayrıca 2021 yılında 10’uncusu gerçekleşecek Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nda dereceye girerek ödül almaya hak kazanacak 5 finalistin bu yılki ödülleri arasında Patent Tescili de yer alacaktır. Bunlara ek olarak yarışmayı kazanan 5 proje sahibine söz konusu ödüller dışında başvuruda bulunmaları halinde; Ticaret Bakanlığı’nın Türkiye genelinde ödül almaya hak kazanan proje sahipleri arasında yapacağı değerlendirme sonrası onayladığı finalistler Yurtdışı Eğitim Bursu’ndan yararlanmaya devam edeceklerdir. 

 



Detaylı Bilgi için Tıklayınız....