Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerine Uluslararası Akreditasyon
 
MÜDEK,  ilk kez 2007 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve  2018 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından değerlendirilmiş ve Türkiye'de ilk kez Kalite Değerlendirme ve Tescil Belgesi alan kuruluştur.
Harran Üniversitesi – Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Lisans Eğitim Programı, 1 Mayıs 2020 - 30 Eylül 2023, İnşaat Mühendisliği Lisans Eğitim Programı 01 Mayıs 2015 - 30 Eylül 2023  tarihleri arası geçerli olmak üzere MÜDEK tarafından belirlenen ölçütlerin karşılanması neticesinde MÜDEK tarafından akredite edilmiştir.
MÜDEK tarafından Akreditasyon Verilen Lisans Programlar MÜDEK web sayfasında http://www.mudek.org.tr/tr/akredit/akredite2021.shtm ilan edilmekte ve r. Sözkonusu bölümlerin akreditasyon bilgileri  “ ÖSYM-2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları Ve Kontenjanları Kılavuzun” da yer alacaktır.
Makine Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerden belirtilen akreditasyon tarihleri arasında mezun olan öğrencilere Uluslararası Eğitim denkliği/eşdeğerliği belgesi olan MÜDEK Belgesi verilecektir. Söz konusu programlardan mezun olan öğrencilerimize verilecek EUR-ACE Etiketli Sertifika ile alacakları diplomaları Avrupa ve Amerika da geçerli olacaktır.
Ayrıca MÜDEK akreditasyonu bu tarihler de geçerli olmak üzere "Avrupa Etiketi" - European Accredited Engineer Label (EUR-ACE) ve Washington Accord üyeliklerini de kapsamaktadır.