Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Sanal Gerçeklik Konferansı (VR2021) çevrimiçi olarak 15-16 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlendi. 3. Uluslararası Sanal Gerçeklik Konferansı (VR2021), Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK, Graphic Era Hill Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sanjay Jasola ve Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin BULUT’un başarı dilekleriyle başladı. 

Hem Türkiye’de hem de dünya çapında teknolojinin tasarlanması, uygulanması ve geliştirilmesinde yeni fikirler, stratejiler, yöntemler, yaklaşımlar ve paradigmalar bulmak için hem akademik tartışmaların hem de araştırmaların yapılmasında oldukça istekli olan öğretim üyeleri, öğretmenler, uzmanlar ve uygulayıcılar için disiplinler arası iş birliğinin teşvik edilmesi doğrultusunda gerçekleşen 3. Uluslararası Sanal Gerçeklik Konferansı (VR2021)’nın açılış konuşmaları konferans başkanları Ambedkar Üniversitesi Prof. Dr. Ramesh C. Sharma ve Harran Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dursun AKASLAN tarafından gerçekleştirildi.



10 farklı davetli konuşmacının yer aldığı VR2021’de Sanal Gerçekliğin dünü, bugünü ve yarını üzerine sunumlar gerçekleştirildi. İki gün süren 3. Uluslararası Sanal Gerçeklik Konferansında Sanal Gerçeklik, Artırılmış Gerçeklik ve Karma Gerçeklik alanında 8 ayrı oturumda 71 yazar tarafından 44 akademik bildiri çevrimiçi olarak sunuldu.  Çevrimiçi olarak yapılan sunumların kayıtları da 3. Uluslararası Sanal gerçeklik Konferansının Youtube Kanalı üzerinden yayınlandı.

Türkiye dışından Brezilya, Gana, Hindistan, İran, Pakistan ve Tanzania olarak altı farklı ülkeden sözlü tebliğlerini sunan konuşmacılar ile birlikte tebliğlerin %70’den fazlası Türkiye dışından katılımcılar tarafından sunularak 3. Uluslararası Sanal Gerçeklik Konferansımız uluslararası olarak nitelendirilen etkinlikler arasında yer almıştır.