Makine Mühendisliği Bölümü, üniversite-sanayi iş birliği, bölüm öğrencilerinin sürekli gelişimi ve pratik bilgilerinin arttırılması hedefleri kapsamında 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılında 20/05/2022 tarihinde teknik geziler düzenlendi. Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Makine Mühendisliği Öğretim Üyelerinin katılımıyla önce Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi Isıtma-Soğutma ve Havalandırma Merkezinde incelemeler yapılmış ve sistem uygulamaları hakkında öğrencilere bilgiler verilmiştir. Daha sonra Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Egebant ve Aksal Tekstil fabrikaları ziyaret edildi.

Fabrikalarda çalışan mühendislerle beraber hammadde girişinden nihai ürün aşamasına kadar bütün süreçleri beraber inceleme fırsatı bulan öğrenciler mühendislik uygulamalarını yerinde gördüler. İşletme müdürleri ve fabrika sahipleriyle tanışma imkânı bulan öğrenciler sanayi de çalışmak için gerekli niteliklerin neler olması konusunda değerlendirmede bulundular. Nitelikli Mühendislerin ülkemizi hem ürün kalitesi hem de üretim yöntemi olarak diğer ülkeler ile daha rekabetçi bir konuma getireceğini vurgulayan fabrika sahipleri öğrencilerden kendilerini sürekli geliştirmelerinin önemini anlattı.  

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin BULUT tüm mühendislik alanları için teknik gezilerin öğrencilerin uygulamaları görmesi ve işletmelerin mühendislerden beklentilerinin iş hayatına atılmadan bilinmesinin öğrencilerin gelişimindeki önemini vurgulayarak fakültemizde yer alan bölümlerin teknik gezi faaliyetlerini imkanlar dahilinde destekleyeceklerini belirttiler.