TÜBİTAK tarafından son yıllarda düzenli olarak düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşisi kapsamında Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi ve Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Dursun AKASLAN, "METAVERSE MÜ ÖTEEVREN Mİ?" başlıklı söyleşiyi; Gaziantep ilinde bulunan Gaziantep Türk Telekom Anadolu Lisesi ve Mustafa Gürbüz Necat Bayel Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirdi.

Söyleşi kapsamında Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği örtaöğretim öğrencilere tanıtıldıktan sonra Metaverse'ün tanımı, Türkçe karşılığı, mateverse üzerine yapılan sinema filmleri, Blender vb. modelleme ve kaplama programların önemi, Three.js, Unity 3D, Unreal Engine gibi oyun motorları, ve sanal gerçeklik dünyaları ile etkileşim için kullanılan gözlükler, denetleyiciler ve tulumlardan sırasıyla bahsedildi. Söyleşiler sonunda öğrencilere  Bilgisayar Mühendisliği tarafından geliştirilen Sanal Gerçeklik Dünyasında Satranç Oyunu ve Piyano uygulamaları gösterildi.