Mühendislik Fakültemizin eş yürütücü olduğu ve 6 farklı ülkeden üniversitenin (1-Bosna-Hersek-Faculty of Mechanical Engineering, University of Zenica, 2- Karadağ-Faculty of Maritime Studies of University of Montenegro, 3-Türkiye- Faculty of Engineering Harran of University, 4-Slovenya-Faculty of Mechanical Engineering of University of Maribor, 5- Sırbistan- Faculty of Technical Sciences of University of Novi Sad, 6-Hırvatistan- Mechanical Engineering Faculty of University of Slavonski Brod-) yer aldığı “7th Scientific Conference "MAINTENANCE 2022" uluslararası konferans 12-16 Eylül 2022 tarihlerinde Karadağ’ın Budva kentinde başarılı bir şekilde gerçekleşti. 64 bildirinin kabul edildiği konferansa, Üniversitemiz 6 akademisyen ve 9 bildiri ile katkı sağladı. Kongre eş yürütücüleri ayrı bir oturumda gelecekte yapılacak akademik işbirlikleri ve proje konularını tartıştılar.  Organizasyon komitesinde Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin BULUT yer alırken Mühendislik Fakültesinden 8 Öğretim Üyesi Bilimsel hakem komitesinde görev aldı. Sunulan bildiriler hakem değerlendirmesinden geçirilecek olup EBSCO veri tabanında taranacaktır. Konferans ile ilgili detaylar http://www.odrzavanje.unze.ba/index.php  web sayfasında  yer almaktadır.