Sabancı Vakfı olarak, toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üreterek toplumsal gelişmeye katkıda bulunan kişilerin öykülerini görünür kıldığımız Fark Yaratanlar Programı ile toplumda farkındalık yaratmayı ve ilham vermeyi amaçlıyoruz. Program kapsamında 2009 yılından beri 44 şehirden 204 Fark Yaratan’ın ilham veren hikayesi toplumun geniş kesimleriyle paylaşıldı. 81 ilden, 10.000’e yakın başvuruya ulaşan program; hem izleyenlere ilham verdi hem de Fark Yaratanların çalışmalarına önemli bir görünürlük ve ivme kazandırdı. Program hakkında detaylı bilgiye www.farkyaratanlar.org web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Her yıl sonunda yapılan değerlendirmede elde edilen verilere göre, geride bıraktığımız sezonda Fark Yaratan seçilenler, program sayesinde çalışmalarının görünürlüğünün (%100) ve güvenilirliğinin (%100) arttığını ve çalışmalarını yaygınlaştırdıklarını (%100) belirtti.

14. yılına giren programda “Fark Yarat Hayatlar Değişsin” sloganıyla Türkiye’nin Fark Yaratanlarını aramaya devam ediyoruz. Çevre, eğitim, ekonomik gelişme, sağlık, toplumsal adalet ve yurttaş katılımı gibi farklı kategorilerden başvuru yapılabilen programa aday olmak veya bir başkasını aday göstermek mümkün. Programa 1 - 30 Kasım 2022 tarihleri arasında www.farkyaratanlar.org/basvur adresinden başvuru yapılabilecektir.