4. Uluslararası Sanal Gerçeklik Konferansı 15 Kasım 2022 Saat 08:00'de başlayıp 16 Kasım 2022 Saat 17:00'da sona erdi. Açılış ve hoşgeldiniz konuşmalarını Konferans Başkanları Doç. Dr. Dursun AKASLAN ve Prof. Dr. Ramesh SHARMA' nın yaptığı konferansımız, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin BULUT ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih DİLEKOĞLU'nun hoşgeldiniz konuşmalarıyla devam etti. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK'de desteklerini sosyal medya üzerinden ilettiler.

15 ve 16 Kasım tarihleri arasında 2 gün süren konferansımız süresince 14 davetli konuşmacı ve 27 bildiri sahibi çevrim-içi olarak sunumlarını gerçekleştirdiler. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversite'sinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Umut SALUR ise sunumlarını hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak yaptılar. 

Brezilya, Gana, Hindistan, Umman, Malezya, Malta, Yeni Zelanda, İtalya, Peru, Meksika, Portekiz, Romanya, Singapur, İspanya, Tayvan, Tanzanya, Venezüella, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'den toplam da 41 sunum hem canlı olarak hem de Youtube Kanalı üzerinden yayınlandı. 

3-Boyutlu Animasyon, Görsel Efekt, Video Oyunları, Sanal Gerçeklik, Artırılmış Gerçeklik, 3-Boyutlu Yazıcı gibi konulara ilgisi olan herkesin dinleyebileceği bir konferans olarak Eğitimden, Sağlığa, Turizmden, Akıllı Şehirlere kadar çok çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Youtube Kanalımız üzerinden de sunumların her zaman erişilebilmesi için video kayıtların hepsi açık-kaynak olarak yayımlandı. 31 Aralık 2022 tarihine kadar özet ve tam bildirilerin yer alacağı Bildiri Kitapçığı ile sunumların ayrıntıları konferans sayfamızda yayınlanacaktır.