Harran Üniversitesinde "4. Bilişim Günleri" Etkinliği

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilişim Topluluğu tarafından, iki gün süren ‘4. Bilişim Günleri’ etkinliği gerçekleştirildi.

Arş. Gör. Mehmet Umut Salur'un danışmanlığındaki "Bilişim Topluluğu" öğrenci kulübü tarafından düzenlenen, 18-19 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşen konferans ilk günkü açılış konuşmalarıyla 18 Nisan 2017'de başlamıştı.

Mühendislik Fakültesi büyük amfisinde gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Genel Sekreter Mehmet Akif Nacar, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 Programın açılışında söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, “Bir üniversitedeki en anlamlı girişimler öğrenci merkezli olan girişimlerdir” dedi.

 Bürokrasinin ilk iki sırayı doldurduğu, hocaların sonraki iki sırada bulunduğu, öğrencilerin ise yer bulduğunca oturduğu toplantıların, o üniversite veya kurumun sisteminin, devlet merkezli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akpunar, Bu anlamdan bakıldığında bu günkü etkinliğin izleyicilerinin öğrenciler olduğunu, öğrencilerin merkezde olduğu dolayısıyla bir anlamda geleceğimizin merkezde olduğu bir toplantı olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Bilişim Günleri etkinliği, “Liderlik ve Girişimcilik” konusunda Merve Akman’ın yaptığı sunumla başladı.

İki gün süren etkinliğin ilk gününde “Sosyal Medya” konusunda Hasan Yasin Türkyılmaz, “Ağ Yönetiminde” konusunda Gökhan Akın, “Ütopyana Dokun: Kişisel Gelişim” konusunda Özgür Akın, “Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemleri ve Geleceği” konusunda Bahadır Demircioğlu birer sunum yapmışlardı.

Programın ikinci gününde ise “Google Adwords” konusunda Ertuğrul Müyesseroğlu, “Kullanıcı Deneyimi Temel SEO ve Google Analytics” konusunda Burak Hançer, “Bilişim Girişimciliği” konusunda Anıl Gündoğan, “ Bir. Net Geliştiricisinin Ruby Macerası” konusunda ise Burak Selim Şenyurt sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.