POP UP SERGİSİ
Harran Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği bölümü öğrencilerinden Ayşegül Akgün Sürmeli Pop up sergisinde yer aldı.
Sanatabiyer platformu kapsamında 7 farklı disipline sahip genç sanatçıya Baseİst'e 20-23 Aralık 'ta çalışmalarına yer verildi. Ayşegül Akgün Sürmeli "Sudan bıkmış balık" adlı baskı çalışma ile katılım sağladı. Sudan bıkmış balık adlı baskı çalışması Necla Tosmur'un özgün baskı dersi kapsamında ortaya çıkmış genç sanatçının kendi disipliniyle oluşmuştur. Sosyal medya üzerinden keşfettiği Sanatabiyer platformunu Ayşegül "En büyük katkısı paylaşmak, ürettiğim çalışmaları bir başkası ile paylaşmak, mutluluk gibi bir şey sanki paylaştıkça çoğalıyor. Eserlerimi önce yakınlarımla paylaşırdım. Şimdi hiç tanımadığım insanlar arasinda bir iletişim kaynağı oluyor. Bu harika bir şey" olarak ifade etmektedir. Çalışmalarını şiirsel bir üslup ile anlatım yoluna giden genç sanatçı çalışmaların konuşması gerektiğine inanmaktadır.
Sudan Bıkmış Balık
Balık hiç sudan bıkar mı? Balık hiç susuz yaşar mı?
Bıkar ama yaşayamaz. Belki yeri dardır bıkar. Su mavi değildir sevmez
Bir çiçeğin dibinde de olsa,
Aya karşı da yüzse bıkar ama susuz yaşayamaz.
Ölümü kirli sudan olur,
Cesareti olmaz susuzluğa...