Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Emine Teker ile Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanımız Öğr. Gör. Dr. Necla Tosmur’un yeni ve özgün eserleri, Feyzullah Efendi Konağı'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Doç. Dr. Emine Teker’in resimlerinde, kadın teması mitolojide kutsal bir ağaç olarak karşımıza çıkan ve yeri göğe bağlayan görkemli Seiba Ağacı sembolüyle eşleştirilerek,  bu devasa ağacın gölgesinde yer alan kadın portreleriyle Anadolu’nun kadim ve kültürel izleri modern bir dille betimleniyor.

Öğr. Gör. Dr. Necla Tosmur’un resimlerinde, kadınların kimlik arayışının insanın varoluşundan bu yana devam eden bir mücadele olduğuna ironik bir dille vurgu yapılarak bu kimlik arayışı balıklarla sembolize edilen Su ve Toprak temasına kadının havası da katılarak kendini gerçekleştirme kavramı başka bir boyuta taşınarak ifade ediliyor.

26 eserin sergilendiği sergi açılış programına Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. M.Tahir Güllüoğlu ile Prof. Dr. Murat Demir, Dekanlar, Üniversite Genel Sekreterimiz Zübeyir Zorlu, personeller, sanatçılar, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

“Seiba” ve “Su ve Toprak” adlı kişisel resim sergileri, Feyzullah Efendi Konağı’nda 11 Mart’a kadar sanatseverlere açık olacak.