Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün katkılarıyla  “4. Uluslararası Mardin Bienali”ne teknik gezi gerçekleştirdiler.

Gezi Koordinatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Emine Teker’in yaptığı ve Öğr. Görevlisi Mehmet Emin Hatipoğlu, Öğretim Görevlisi Necla Tosmur ve Öğretim Görevlisi Mehmet Hakan Bitmez’in de 45 öğrenciye Rehberlik ettiği, bu sene “Sözden Öte” temasıyla izleyicilerle buluşan “4. Uluslar arası Mardin Bienali” gezisinde, öğrencilerle “Mardin Müzesi ve Eğitim Atölyeleri”, “Alman Karargahı”, “Meryem Ana Kilisesi”, “Yıldız Hamamı”, “Marangozlar Kahvesi”, “Revaklı Çarşı” ve bunun gibi bir çok bienal mekanları gezildi. Bienal mekanlarının yanı sıra Mardin Sakıp Sabancı Müzesinde bulunan uluslararası bir Sanatçı olan “Ai Weiwei” sergisi gezildikten sonra “Mezopotamya’nın Efesi” olarak tabir edilen Dara Antik Şehrine gidilerek buradaki tarihi mekanlar gezildi.