Koordinatörlüğü Harran Üniversitesi Sinema-Tv Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Armağan GÜNEŞ tarafından yönetilen Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen “Kozamı Örüyorum” Projesi, belgesel film gösterimi , 09.03 2019 Cumartesi günü saat 12:00 -13:00 saatleri arasında Diyarbakır Bağlar Molla Gürani İlkokulu’nda İdareci, öğretmen ve El Sanatları Koza Kursu kursiyerlerine yapıldı.

Bağlar Halk Eğitim Merkezi'nde eğitmen olarak görev yapan Özlem CAN, “Koza yıllarca ipliğe çevrilip kumaşa dönüştürülüyordu , iplik ve kumaş dışında kozayı aksesuara dönüştürmek istedik. Şu anda kozadan her türlü aksesuarı çalışabiliyoruz. Kursiyerler eğitimin ardından alacakları sertifika ile kurs açabilecek ve ürünlerini satabilecekler” dedi.

Molla Gürani İlkokulu Müdürü Oya EKİN , ‘‘yaklaşık 3 yıldır el ürünleri ile ilgili farklı kurslar açarak kadınların el sanatları alanında istihdamını arttırmaya çalıştıklarını, bu güne kadar yaklaşık elli bayanı bu kurslardan mezun ettiklerini, bu yıl projenin Harran Üniversite tarafından sahiplenilerek daha da büyüdüğünü, kendilerinin başlattığı bir projenin Güney Doğu bölgesine yayılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini, yapılacak yeni projelere okul olarak tam destek vereceklerini belirtti’’.

“Kadınların hayallerini gerçekleştirme fırsatı veren tüm yetkililere teşekkür ederim” diyen Harran Üniversitesi Sinema-Tv Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Armağan GÜNEŞ kelebeğin kozasından çıkış hikayesinden çok etkilendiğini, ölmek üzere olan tırtılın kozadan çıkışını sağlayan sadece bir hayalci hücrenin olduğunu, duyduğumda bu mücadeleyi kadınların var olma mücadelesiyle çok benzediğini fark ettiğini ve kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşabilmeleri için çok güzel bir sanat etkinliği olduğunu düşündüğünü ifade etti. 3 yıl önce, yerel bir proje olarak başladığını, daha sonra Harran Üniversitesi Bilimsel Araştırma Koordinatörlüğü Projesi olarak devam ettiğini şimdide Güney Doğu Bölgesinde Üniversitelerarası koza üretimi için ortak organik tarım bölgeleri oluşturmaya yönelik aynı isimle yeni bir proje olarak sunulduğunu ve bu projenin de ön başvurusunun kabul edildiği konusunda bilgi verdi.

GÜNCEL DUYURULAR

BOLOGNA