Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ortaklığıyla "Gençliğin Gözüyle Uyum ve Dayanışmanın Kodları" projesi hayata geçiyor.
Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ortaklığıyla "Gençliğin Gözüyle Uyum ve Dayanışmanın Kodları" projesi hayata geçiyor. Avrupa Birliği, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projede göçmen ve yerel gençler bir yıl boyunca birlikte çalışarak, çeşitli çalıştaylar ve etkinliklerle bir araya gelerek Uyum ve Dayanışma Politika Vizyon Belgesi hazırlayacaklar. Gençler hazırladıkları bu raporu Ankara'da düzenleyecekleri zirve ile TBMM ve GİGM gibi kurumlarda bulunan karar alıcılarla çeşitli toplantılar yaparak doğrudan karar alıcılara sunarak politika reformlarına destek olacaklar.
 
Proje kapsamında 2 çalıştay ve 1 zirve gerçekleşiyor. İlk çalıştay 30 yerel gencin katılımıyla Nisan ayında, İkinci çalıştay 30 göçmen gencin katılımıyla Mayıs ayında, zirve ise hem göçmen hem de yerel 50 gencin katılımıyla Ankara'da Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Eylül ayında gerçekleştirilecek. Proje kapsamında aynı zamanda Harran Üniversitesi akademisyenleri çeşitli araştırmalar yaparak raporlar ve makaleler üretecektir.

 
Gençliğin Gözüyle Uyum ve Dayanışmanın Kodları projesinin ilk çalıştayı 30 yerel gencin aktif katılımıyla “10-11-12 Nisan 2021” tarihleri arasında Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Projede yaygın öğrenim metodlarından deneyimsel öğrenme kullanılarak çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. Özellikle birlikte yaşama kültürü, sosyal uyum, empati kurma, göç yolculuğu ve sığınmacılık konusunda birbirinden keyifli ve öğretici aktiviteler düzenlendi.
 
Aktivitenin son gününde ise Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şevket Ökten, Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık ve Rektör Danışmanı Dr. Şahin Toprak’ın katılımıyla mini bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide projenin ilk ayağı hakkında genel değerlendirme yapılarak, gençlerin görüş ve önerileri dinlendi. Son olarak; gençlere uluslararası alanda geçerli olan ‘YouthPass Sertifikaları’ takdim edildi. Proje bu ve benzer aktivitelerle bir yıl süreyle devam edecek.















Etkinliğe ait diğer fotoğraflar için tıklayınız.

BOLOGNA

Bölüm Bilgi Paketi

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ

 
 

MEZUN PORTALI