Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 21 Temmuz 1995 tarih ve 22350 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan 95/7044 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Eğitim-Öğretime Yenişehir Yerleşkesi’nde başlamış, 2010 yılında Eyyübiye Yerleşkesine taşınmıştır. Klinik uygulamaları da Eyyübiye Yerleşkesinde bulunan Hayvan Hastanesinde yapılmaktadır. Fakültemizde 5 bölüm ve bu bölümlere bağlı 21 ana bilim dalında, 20 Profesör, 13 Doçent, 20 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Doktor Araştırma Görevlisi ve 6 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 60 öğretim elemanı görev yapmaktadır.  Fakültemizde modern eğitimin tüm imkânları kullanılarak, öğrencilerimize ulusal ve uluslararası alanda diğer üniversitelerle rekabet edecek seviyede eğitim vermeye çalışmaktayız. Fakültemiz, hayvan sağlığı hizmetlerinin yanı sıra, sahip olduğu akademik kadrosu ve laboratuvarları ile hayvan yetiştiriciliği, hayvan ıslahı ve gıda güvenliği alanlarında da hizmetlerini sürdürmektedir. Mezunlarımız gerek kamu sektöründe gerekse de özel sektörde istihdam edilmektedir.

BASINDA FAKÜLTEMİZ

ÖNERİ, İSTEK, ŞİKAYET