HARRAN ÜNİVERSİTESİ I. ULUSAL VETERİNER HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ

ŞANLIURFA/TÜRKİYE

Son bildiri başvuru tarihi: 30 Ocak 2015
Bildiri Özetlerinin Hazırlanması
Sözlü ya da poster bildiri özetleri, elektronik kayıt işlemleri sırasında karşınıza çıkacak sisteme yüklenmeden önce aşağıdaki formata uygun şekilde hazırlanmış olmalıdır. Birden fazla bildiri gönderilmesi durumunda, sisteme her bir sunum için ayrı özet dosyası yüklenmelidir.
  • Sözlü ya da poster bildirinin özeti Türkçe ve İngilizce olarak tek dosya içinde ayrı metinler halinde (Microsoft Word programında (.doc, .docx), Calibri 12 punto yazı tipinde, tek satır aralığında ve her kenardan 3 cm boşluk bırakılacak şekilde) hazırlanmalıdır.
  • Özetler, araştırma ya da olgu sunumunun başlık, yazar isimleri, yazar adresleri, amaç, gereç ve yöntem, bulgular, sonuç ve anahtar kelimeler bölümlerini içerecek şekilde hazırlanmalıdır. Ancak “amaç, gereç & yöntem, bulgular ve sonuç” bölümleri için alt başlık oluşturulmamalıdır.
  • Bildiri özetleri 300 kelimeyi aşmayacak şekilde (başlık, yazar ve adres bilgileri ile anahtar kelimeler hariç) hazırlanmalıdır.
  • Bildiriyi sunacak yazar isminin altı çizilmelidir.
  • Türkçe ve İngilizce başlıklar kalın (bold) karakterde yazılmalıdır.
  • En fazla 5 anahtar kelime kullanılmalıdır.
Bildiri Başvurularının Değerlendirilmesi
Sisteme kuralına uygun şekilde yüklenen her bir sözlü ya da poster bildiri özeti, bilimsel değerlendirme kurulunda bulunan öğretim üyeleri arasından seçilen en az “5” hakem tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sonucu, tarafınıza e-posta yoluyla bildirilecektir. Bildiri kabul yazılarında gecikme yaşanmaması için katılımcıların bildiri özetlerini, son gönderim tarihine kadar beklemeden göndermeleri yararlı olacaktır.
Sözlü Bildiri Yapacak Katılımcıların Dikkatine
  • Sözlü sunumunuz için görsel öğeler kullanacaksanız, bunlara ait elektronik kayıtları (ppt dosyası gibi) mutlaka kayıt işlemleriniz sırasında kayıt masasındaki yetkiliye teslim ediniz.
  • Teknik aksaklıklar yaşanmaması için görsel sunumlarınızı mutlaka Microsoft Office 2007 ve sonrası  versiyonlarda hazırlamanız, pdf dosyanız video uzantısı içeriyor ise kayıt masasındaki yetkiliye bilgi vermeniz ve zorunlu olmadıkça sununuzu toplantı salonunda kurulan bilgisayar ve data projektör cihazını kullanarak yapmanız gerekmektedir.
  • Kongre programının aksamaması için “25 dakika ile sınırlandırılan” sunum süresine dikkat etmenizi ve sununuzu hazırlarken süre aşımına neden olabilecek gereksiz verilerin (özellikle giriş ve literatür bilgiler bölümlerinde) aktarılmasından kaçınmanızı rica ederiz.
Poster Bildiri Yapacak Katılımcıların Dikkatine
  • Sunu yapılacak posterler 50 x 70 cm (en x boy) boyutlarında, dikey şekilde ve tek parça halinde hazırlanmalıdır. Poster sunuların yerleştirileceği stantların boyutları değiştirilemeyeceği için bu kurala uyulması özellikle rica olunur.
  • Posterinizi hazırlarken en az 2 metre uzaktan rahatlıkla görülebilecek büyüklükteki metin ve resim boyutlarını tercih ediniz.
  • Hazırladığınız posteri kayıt işlemleriniz sırasında kayıt masasındaki yetkiliye teslim ediniz.
  • Kongre programında tarih ve saati bildirilecek poster turu sırasında, sunu yazarlarından en az bir kişinin posteri başında bulunması gerekmektedir.

TEKNİK VE KÜLTÜREL GEZİ