Bölümümüzde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz dönemi sonu itibariyle  azami sürelerini (7 yıl) dolduran öğrencilere verilecek ek sınav tarihleri ile uygulanacak usul ve esaslar aşağıda verilmektedir.

Ek Sınav -1 Başvuru Tarihleri:  30 Ocak - 02 Şubat 2023
Ek Sınav -1 Sınav Giriş Tarihi:  03 Şubat 2023 Saat 10:00

Ek Sınav -2 Başvuru Tarihleri:  06 Şubat - 09 Şubat 2023
Ek Sınav -2 Sınav Giriş Tarihi:  10 Şubat 2023 Saat 10:00

Ek sınav hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler başvuru tarihinde bölüm sekreterliğine yazılı olarak şahsen başvuru yapacaktır.

Ek Sınav Başvuru Formu için tıklayınız.

Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Programlarında öğrenim gören azami sürelerini dolduran öğrencilere ilişkin hükümlerin belirlendiği 
"Harran Üniversitesi Azami Öğrenim Süresini Dolduran Önlisans ve Lisans Öğrencilerine Uygulanacak İşlemlere İlişkin Usul ve Esaslar" ile ilgili yazıya göre;

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLEREUYGULANACAK ADIMLAR
  • Öğrencinin daha önceden almadığı (kayıt yapmadığı) ders sayısı 5’ten fazla ise kayıt silinir. 
  • Öğrencinin daha önceden almadığı ders sayısı 5 veya daha az ise başarısız olduğu (FF ve FZ) dersler için ek sınav talebi alınır. 
  • Öğrencinin başarısız olduğu (FF ve FZ) ve almadığı ders sayısı toplamı 5 veya daha az ise öğrenci isterse ek sınav hakkı kullanmadan 4 dönem kayıt hakkı talep edebilir.
  • Ek sınav hakkını kullanarak başarısız ders sayısını (almadıkları dahil) en fazla 5’e kadar düşüren öğrenciye 3 dönem kayıt hakkı verilir.
  • Öğrencilerin ek sınavlardan başarılı olabilmesi için en az CC harf notu almış olmaları gerekir. Ek sınavlar için mazeret sınavı düzenlenmez.
  • Azami öğrenim süresini doldurup sadece stajı eksik kalan öğrenciler için ilgili birim yönetim kurulunca belirlenen tarihlerde stajlarını tamamlar. Bu süre de stajını yapmayan öğrencinin ilişiği kesilir.
 

PAYDAŞLAR

İLETİŞİM

Placeholder Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Osmanbey Yerleşkesi, Haliliye, Şanlıurfa, Türkiye
+90 414 318 1382
bilgisayar@harran.edu.tr