Diğer Üniversitelerde Yaz Okulu Yapacak Öğrenciler İçin Uygulama Esasları
 

14.06.2023 tarih 2023/15 sayılı Senato Kararı ile güncellenmiş olan Harran Üniversitesi Yaz Dönemi Eğitim-Öğretim Programı Yönergesi aşağıdaki linkte verilmiştir. Öğrencilerimiz yaz okulu derslerini alırken bu yönergedeki kurallara uymaları gerekmektedir.
 

Yaz Okulu Yönergesi
 

Yaz okuluna başvuracak öğrencilerimizin aşağıdaki linkte verilen yaz okulu başvuru dilekçesini eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalıdır.
 

Yaz Okulu Başvuru Dilekçesi
 

Yaz okulunda ders alacak olan öğrencilerimizin aşağıdaki hususları göz önünde bulundurması gerekmektedir:
 

1. Bölümüzde bünyesinde yaz okulu açılmayacaktır.

2. Yaz okulu yapılabilecek üniversiteler listesi için TIKLAYINIZ. Listede bulunmayan üniversitelerde yaz okulu yapılamaz.
 

3. Yaz Okulu programında açılan her ders için, normal dönemlerde yapılması gereken kredi saati kadar ders yoğunlaştırılarak yapılır. Yaz Okulunda ara sınıf öğrencileri en fazla 20 AKTS, son sınıf öğrencileri en fazla 30 AKTS karşılığı ders alabilir. Yaz okulunda alınan derslerin AKTS değerlerinin kontrolü (ara sınıf öğrencileri en fazla 20 AKTS, son sınıf öğrencileri en fazla 30 AKTS) öğrencinin sorumluluğundadır.
 

4. Öğrencinin yaz okulunda alacağı dersin AKTS değeri bölümümüzdeki saydıracağı ilgili dersin AKTS değerinden büyük ya da eşit olması gerekmektedir. Ayrıca, içerik için de öğrenci yaz okulunda alacağı ders içeriğinin bulunduğu üniversite bağlantısını (ders içeriğinin linkini) Yaz Okulu Ders Alma Formu ile birlikte danışman hocalarından başvuru yapılan dersin alınmasında bir sakınca olmadığına dair onay alacaktır. (Bağlantı hatalı olmamalıdır, tıklandığında doğrudan açılması gerekmektedir. Size tekrar bağlantı açılmıyor diye dönüş yapılmayacaktır. Bağlantı açılmadığı takdirde ders geçersiz sayılacaktır)
 

5. Yaz okulu yapılabilecek üniversitelerden (2. Maddedeki üniversitelerden) alınması uygun bulunan derslerin listesine ulaşmak için TIKLAYINIZ. Sadece listede bulunan dersleri alacak öğrencilerin 4. Maddedeki işlemleri yapmasına gerek yoktur, doğrudan 6. Maddeye geçebilirler. Listede bulunmayan yeni bir dersi almak istiyorsanız bu ders için 4. Maddeyi mutlaka yapmanız gerekmektedir.
 

6. Yaz okulu başvuru dilekçeleri ilk olarak imzalanıp taratılacak danışmanlara mail yoluyla gönderilecek derslerin uygunluk onayı alınacaktır. Daha sonra yine imzalanmış şekilde Bölüm sekreterliğine elden veya kargo ile teslim edilecektir.

(Danışmanlara mail yoluyla gönderilen yaz okulu başvuru dilekçeleri ile elden veya kargo yoluyla teslim edilen başvuru dilekçeleri arasında farklılık olması durumunda mail yoluyla gönderilen dilekçe kabul edilmiş sayılacak, diğer evrak geçersiz sayılacaktır).
 

7. Danışmanlarınız, sizden gelen belgeleri inceledikten sonra dersi alabileceğinize dair onay verir. Onay aldıktan sonra öğrenci onay aldığı dersler için ilgili üniversiteye kayıt yaptırabilir. (Onay alınmadan başka üniversitedeki yaz okulu programlarından alınan dersler kabul edilmeyecektir.)
 

8. Yaz okulu yapılacak üniversitenin birden fazla olması durumunda her üniversite için ayrı yaz okulu başvuru dilekçesi doldurulması gerekmektedir.
 

9. Üniversitemizde açılan dersler varsa başka üniversiteden o derslerin alınması uygun değildir. Çatı dersleri (Matematik 1,2 ve Fizik 1,2) Mühedislik Fakültemizdeki yaz okulu programından alınmalıdır. Bu dersler için ilgili danışmanlardan onay alınmasına gerek yoktur. Başka üniversitelerden alınacak diğer dersler için ilgili danışmanlardan (kendi danışmanınızdan) onay alınması gerekmektedir.
 

10. İki yarıyıl süreli dersler ve bitirme ödevi/bitirme projeleri yaz dönemi öğretim programında açılamaz. (Yaz okulu Yönergesi Madde 8-c)

 

İMZA YETKİSİ HAKKINDA

LİSANS ADAYLARI

AÇIK DERS NOTU MERKEZİ

MEZUNLAR PORTALI

İLETİŞİM

Harran Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Osmanbey Yerleşkesi
PK 153 63000 , Şanlıurfa
 
Tlf: 0414 3183000 - 1382

Google Map kullanarak görüntülemek için tıklayınız.