15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla fakültemiz tarafından anma paneli düzenlendi. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in katılımıyla gerçekleşen panel zoom ve youtube üzerinden canlı olarak yayımlandı. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cüneyt Gökçe’nin moderatörlüğünde yapılan panel, Öğr. Gör. Haşim Aksu’nun Kur’ân-ı Kerim’den şehadetle ilgili bazı ayetleri tilavetiyle başladı. Daha sonra sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, günün anlam ve önemine dair kısa ama duygu yüklü bir giriş konuşması yaparak 15 Temmuz menfur darbe kalkışmasında rol alanları lanetledi ve darbeye direnen kahraman insanlarımızı ve şehitlerimizi hayırla yâd etti. Ardından Prof. Dr. Hüseyin Akpınar hocamız, milletimizin 15 Temmuz’da gösterdiği kahramanlık ruhunun sembolü haline gelen Sela okudu.
Panel katılımcılarından İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Celil Abuzar, dini görünümlü zararlı akımların temel özelliklerini ve bunlara karşı nasıl dikkatli olunması gerektiğini etkili bir sunumla açıkladı. Prof. Dr. Atilla Yargıcı da sunumunda şehadet ruhunun önemine değindi ve milletimizin sahip olduğu şehadet bilincinin bizi asırlardır tehlikelerden nasıl kurtardığını 15 Temmuz örneği üzerinden dile getirdi. Son olarak Doç. Dr. Kadri Önemli ise konuşmasında vatan sevgisinin öneminden ve dini düşüncedeki yerinden bahsederek vatan sevgisini daima diri tutmamız gerektiğine vurgu yaptı.
Panel, milletimizin bu türlü darbe girişimlerine karşı her zamankinden daha büyük bir duyarlılıkla canı pahasına da olsa mutlaka karşı çıkacağına duyulan inancın dile getirilmesiyle ve Allah’ın bir daha böyle bir hıyanetle bizi karşı karşıya bırakmaması dualarıyla son buldu.
 




                         

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)

BOLOGNA

 

ACİL DURUM TELEFONLARI

Acil Durum 7/24: 0533 156 97 26
Osmanbey Nizamiye: 0414 318 36 47